‚Museli jsme ukázat, jaký byl Marián bojovník.‘ Fotbalisté Plzně poslali výhru nad Spartou do nebe

Fotbalisté Plzně v lize zvítězili nad pražskou Spartou 2:1. Viktoria věnovala výhru Mariánu Čišovskému. Dvojnásobný vítěz české ligy a bývalý slovenský reprezentant bojoval od roku 2014 s nevyléčitelnou nemocí – amyotrofickou laterální sklerózou. V neděli jí ve věku 40 let podlehl.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Plzně věnovali výhru nad Spartou zesnulému spoluhráči Mariánu Čišovskému

Fotbalisté Plzně věnovali výhru nad Spartou zesnulému spoluhráči Mariánu Čišovskému | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Dvakrát vyhrál s Plzní fotbalovou ligu, dvakrát si zahrál také Ligu mistrů. Svůj životní boj s nevyléčitelnou nemocí ale Marián Čišovský prohrál. Vzpomínku mu věnovali fotbalisté Viktorie v zápase proti Spartě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co vzkázali fotbalisté Plzně zesnulému Mariánu Čišovskému po výhře nad Spartou

„Nezbývalo nám nic jiného než na hřišti ukázat, jakej byl Marián bojovník celý svůj život. To vítězství bylo hlavně pro něj,“ věnoval výhru nad Spartou zesnulému Mariánu Čišovskému plzeňský záložník Ondřej Mihálik. K výsledku 2:1 přispěl jedním gólem, stejně jako spoluhráč Tomáš Chorý.

„Jsem strašně šťastnej, že jsme tu výhru poslali Mariánovi a že u toho byla celá jeho rodina. Těžko se mi k tomu hledají slova,“ popsal své pocity útočník Tomáš Chorý.

Výhra pro Čišu

Přestože Viktoria už měla druhou příčku v tabulce jistou, zápas proti Spartě chtěli všichni vyhrát. Pro Čišovského, jehož jméno měli všichni fotbalisté na dresu a který prohrál svůj šest let trvající marný boj s amyotrofickou laterální sklerózou.

Před utkáním si vzal v kabině slovo generální manažer Adolf Šádek a také někdejší spoluhráči Mariána Čišovského – David Limberský, Radim Řezník, Matuš Kozáčik nebo Marek Bakoš.

„Jsem rád, že jsme ten zápas vyhráli, což je v tento moment nepodstatné, ale bylo důležité, aby hráči poslali takový signál svému velkému kamarádovi a velkému člověku.“ Ocenil vítězství nad Spartou plzeňský trenér Adrián Gula.

Vladislav Janouškovec, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme