Špatně jsme zachytávali hráče a nestíhali je. Byla to ale skvělá konfrontace, říká Vitík po utkání s Anglií

Vstup do fotbalového mistrovství Evropy hráčů do 21 let se českým reprezentantům výsledkově nevydařil. S Anglií v gruzínském Batumi prohráli 0:2. Přitom o přestávce šly oba týmy po vyrovnané první polovině do kabin za stavu 0:0. Ve druhé půli ale Češi prohrávali hned po dvou minutách po trefě Jacoba Ramseyho a v závěru pečetil výhru Emile Smith-Rowe. Utkání pro Radiožurnál Sport hodnotil obránce Martin Vitík.

Batumi (Gruzie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový obránce Martin Vitík na tréninku české reprezentace

Fotbalový obránce Martin Vitík na tréninku české reprezentace | Foto: Fotobanka Profimedia | Zdroj: Profimedia

Martine, z mého pohledu to byl z vaší strany výborný zápas, ale asi to trochu kalí ten výsledek.
Určitě. Ten výsledek to rozhodně kalí, protože si upřímně myslím, že jsme měli čtyři vyložené šance, kdy jsme šli sami na bránu. Bohužel pokud nedáme gól, tak Anglie je nejlepší tým a dokáže to potrestat. Oni samozřejmě taky měli nějaké šance, ale myslím si, že ten bod visel ve vzduchu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co Martin Vitík řekl Radiožurnálu Sport po utkání reprezentační jednadvacítky proti Anglii

Čím to bylo, že se Anglie dostávala do těch situací, do těch okének prakticky pořád stejně? Jedna rychlá narážečka… Čím si vysvětlujete, že vás právě tímto překonávali?
Určitě tou kvalitou a hlavně jsme hráče špatně zachytávali. Hráli v neskutečné rychlosti a nestíhali jsme je.

Jaké to je zahrát si proti fotbalistům, kteří pravidelně nastupují v Premier League, a dokázat si, že na ně máte?
Samozřejmě je to vždycky skvělá konfrontace. V některých věcech byli určitě lepší. Myslím si, že v budoucnu bychom je třeba mohli porazit.

Co pro vás ta porážka znamená směrem dál k turnaji?
Myslím si, že by to nemělo znamenat nic, protože upřímně jsme tady hladoví, ale víme, že máme těžké soupeře. Takže by byla hloupost, aby nás to nějak poznamenalo. Doufám, že se to nestane.

Petr Mathauser, spu Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme