Potvrzeno, Rusko do kvalifikace na fotbalové mistrovství světa nesmí. Arbitráž odvolání zamítla

Mezinárodní sportovní arbitráž (CAS) zamítla odvolání Ruského fotbalového svazu proti vyloučení jeho reprezentace z kvalifikace o mistrovství světa v Kataru. Federace FIFA vyřadila Rusko kvůli vojenskému útoku na Ukrajinu a bez boje do finále postoupilo Polsko, které se o účast na MS utká s vítězem zápasu Švédsko - Česko.

Lausanne (Švýcarsko) (Aktualizováno: 12:58 18. 3. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán ruských fotbalistů Artem Dzyuba

Kapitán ruských fotbalistů Artem Dzyuba | Zdroj: Reuters

Ruští představitelé požadovali dočasné pozastavení suspendace, aby jejich národní tým mohl ve čtvrtek bojovat o šampionát.

Zástupci svazu označili sankce FIFA a UEFA za „výslovně diskriminační“ a vedle opětovného zařazení zpět požadovali rovněž kompenzace. CAS však jejich odvolání dnes zamítl, informoval o tom na svém webu.

‚Cílem je mistrovství světa v Kataru.‘ Eriksen plánuje po problémech se srdcem velký fotbalový návrat

Číst článek

Již v úterý sportovní arbitráž potvrdila vyloučení ruských klubů v evropských soutěžích UEFA. To se dotklo Spartaku Moskva, do čtvrtfinále Evropské ligy proto bez boje prošlo Lipsko.

Ruští sportovci a týmy mají kvůli vojenskému konfliktu své země na Ukrajině zakázanou účast ve většině sportů. Suspendace se týká i sportovců z Běloruska, které je spojencem Ruska.

Čeští fotbalisté se v úvodním kvalifikačním utkání play off se Švédskem střetnou 24. března v Solně. V případě úspěchu budou hrát v Polsku, v opačném čeká tým trenéra Jaroslava Šilhavého o pět dní později přípravné utkání buď v Rakousku, nebo ve Walesu.

Tyto celky tvoří dvojici v jiné barážové skupině, která tou dobou nebude kvůli odloženému zápasu Ukrajiny se Skotskem ukončená.

Los základních skupin mistrovství světa je v plánu 1. dubna. Šampionát v Kataru začne 21. listopadu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme