Slavia i Sparta postoupily v MOL Cupu do osmifinále. Pardubice po roce opět vypadly s Velvary

Obhájce trofeje Slavia vstoupila do pohárové sezony vítězstvím 2:0 na půdě Kroměříže, finalista minulého ročníku Sparta po nedělní remíze 1:1 v derby v Edenu vyhrála 1:0 na stadionu dalšího druholigového celku Líšně.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Matěj Jurásek dal proti Kroměříži vítězný gól

Matěj Jurásek dal proti Kroměříži vítězný gól | Foto: Dalibor Glück | Zdroj: ČTK

Až ve 3. kole vstoupily do MOL Cupu účastníci letošní kvalifikace evropských pohárů Sparta, Slavia, Plzeň a Bohemians 1905 a Liberec, který v minulé sezoně vyhrál v lize nadstavbovou skupinu o umístění. Los 3. kola se musel opakovat kvůli tomu, že se druholigová Zbrojovka chybně ocitla mezi nenasazenými týmy.

Nejhorší zápas za 15 let, popisoval derby Kasík ze Sparty. Slavia se chce proti trestům odvolat

Číst článek

Slávisté  uspěli v Kroměříži po gólech Matěje Juráska a Mojmíra Chytila. Spartu vysvobodil z nevýrazného výkonu Michal Ševčík, díky jehož trefě postoupil favorti přes Líšeň.

Pardubice opět padly s Velvary

Fotbalisté Pardubic stejně jako vloni vypadli z domácího poháru ve Velvarech. Třetiligový soupeř tentokrát udolal ve 3. kole MOL Cupu favorita z nejvyšší soutěže po penaltovém rozstřelu, po základní hrací době i prodloužení skončil zápas 1:1. Z prvoligových týmů skončily i Teplice, které v oslabení prohrály 0:1 s lídrem druhé nejvyšší soutěže Vyškovem v jeho azylu v Drnovicích.

Před rokem Pardubičtí podlehli ve Velvarech 0:1 ještě o kolo dříve v tehdejší soutěžní premiéře trenéra Radoslava Kováče na lavičce Východočechů. Třetiligový tým dělal favoritovi velké problémy i tentokrát. Pardubické sice poslal v 74. minutě do vedení Sychra, ale v první minutě nastavení si vynutil prodloužení střídající Jakab. V penaltovém rozstřelu měli pevnější nervy domácí - Východočeši neproměnili hned tři pokutové kopy.

Jablonec postoupil na penalty

Jablonec až v penaltovém rozstřelu přemohl Domažlice a Ostrava gólem v sedmé minutě nastavení vydřela vítězství 2:1 na půdě jiného třetiligového mužstva Záp. Z MOL Cupu zatím vypadly tři celky z nejvyšší soutěže, vedle Pardubic a Teplic neuspěl ani prvoligový nováček z Karviné, který prohrál už ve 2. kole.

Losování 3. kola Mol Cupu se bude opakovat, proti chybě při nasazení týmů se ohradilo Brno

Číst článek

Tepličtí proti Vyškovu nebyli favoritem a od 37. minuty prohrávali po brance Vintra. Ještě více hostům zkomplikoval průběh Krsmanovič, který se v úvodu druhého dějství nechal vyloučit. Severočeši i v oslabení měli několik šancí na vyrovnání, ale aktuální lídr druhé ligy už postup udržel.

Ostrava až v závěru nastavení zlomila odpor Záp. Lídr třetí ligy favoritovi z nejvyšší soutěže dokázal dát po vyloučení Dubna z 55. minuty gól i v oslabení a srovnal na 1:1, v sedmé minutě nastavení ale po závaru rozhodl Frydrych.

Už v úterý si postup do osmifinále zajistily Liberec a Mladá Boleslav. Pět zápasů 3. kola se dohraje až v říjnu během reprezentační přestávky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme