Osmnáct měsíců v Česku předčilo mé očekávání, přiznává Priske. V zimní přestávce počítá s přestupy

Fotbalisté Sparty vedou po podzimu ligu a udrželi si v této sezoně vítěznou domácí sérii v nejvyšší soutěži. Obhájci titulu porazili v 19. kole na pražské Letné Teplice 2:1. V součtu s postupem do vyřazovací části Evropské ligy, tak můžou být před pauzou v klubu spokojení.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér pražské Sparty Brian Priske

Trenér pražské Sparty Brian Priske | Foto: Vlastimil Vacek | Zdroj: Profimedia

„To, co tady realizační tým nastavil, tak neustále zlepšujeme a také máme kvalitu systému, herní tvář v české lize i v evropských pohárech,“ vyzdvihl kapitán Ladislav Krejčí, když se zamýšlel nad podzimní částí a sparťanskými výkony.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si kapitána pražské Sparty Ladislava Krejčího a trenéra Briana Priskeho po posledním zápase podzimní části

A navenek reprezentuje zmiňovaný realizační tým hlavně dánský trenér Brian Priske, který vede Spartu druhou sezonu, a v té minulé z toho byl pro pražský klub hned vytoužený titul.

„Těch osmnáct měsíců ve Spartě a v Česku daleko předčilo moje očekávání,“ pousmál se Priske – a neměl na mysli jen mistrovský titul, ale například i zkušenost s novou zemí a kulturou, s prací v novém prostředí, s novými lidmi.

Dánskému kouči angažmá ve Spartě vychází, a i za poslední půlrok hráče pochválil. „Posunuli naši hru na další úroveň a vylepšili herní styl. Získávají stále větší jistotu v tom, co chceme jako tým – pokud jde o útok i obranu. Myslím, že kvalita byla v těch 31 zápasech opravdu vysoká,“ chválí Priske.

Možné zimní přestupy

Mluvil ale i o tom, že progres Sparty rozhodně není výsledkem práce jednoho člověka. A s realizačním týmem už uvažuje nad dalším růstem týmu – podle všeho dojde v zimě k pohybu v kádru.

„Nemohu specifikovat posty, ale očekávám změny. Myslím, že to je normální. Po pěti měsících se otevře přestupové okno, změny se dějí, ať už jde o příchody, či odchody. Ale kolik jich bude, to ještě nevím,“ jen naznačil trenér vedoucího týmu fotbalové ligy.

Mirko Vasić, tpk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme