Na to utkání vzpomínám rád, říká kapitán ‚lvíčat‘ Sejk. Na Islandu nastoupí v loňských dresech

Tam, kde čeští fotbalisté vloni rozhodli o své účasti na mistrovství Evropy do 21 let, o další letos zase začnou bojovat. Stejně jako v poslední baráži totiž národní tým nastoupí na úvod kvalifikace proti Islandu. A úterní duel v Reykjavíku tak u některých vyvolává vzpomínky.

Reykjavík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Sejk

Václav Sejk | Foto: Pavel Paprskář | Zdroj: ČTK

Islandské déjà vu. Vloni v Reykjavíku udělali čeští fotbalisté do 21 let rozhodující krok v cestě na mistrovství Evropy, skoro přesně o rok později na stejném místě začnou boj o další šampionát.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se fotbalisté do 21 let připravují na utkání na Islandu

„Vzpomínky mi ožily už na letišti, když jsme šli úplně stejnou trasu,“ vzpomíná útočník Václav Sejk na úvodní barážový duel, ve kterém se islandská a česká jednadvacítka utkaly.

„Na to barážové utkání vzpomínám rád, ať už kvůli tomu, že jsme to zvládli a postoupili na Euro. Samozřejmě jsem byl rád za rozhodující gól. Uvědomujeme si kvalitu Islandu, která byla už minule. Viděli jsme to pak v odvetě, kde jsme tahali za kratší konec.“

Vloni sice lépe začali Islanďané, kteří skórovali jako první, ale i díky vítěznému gólu Sejka Češi otočili na 2:1. V odvetě pak k postupu na závěrečný turnaj stačila bezbranková remíza.

„Utkání na Islandu se stejně jako loni v baráži hraje na stadionu s umělým povrchem. Obecně podmínky a okolnosti utkání jsou dost podobné, jako jsme zažili před rokem. Stejný stadion, hrací plocha, roční období, podobný čas výkopu, takže i my jsme se rozhodli to pojmout podobně. Máme stejný hotel, program, trochu z pověrčivosti jsme se rozhodli hrát ve stejných dresech,“ říká vedoucí týmu Michal Černý.

Čtyři pamětníci

Loňskou úspěšnou baráž si ze současného kádru pamatuje čtveřice hráčů: obránce Martin Vitík, záložník Matěj Jurásek, útočník Daniel Fila a už zmiňovaný nově jmenovaný kapitán Václav Sejk.

„Věříme na to, že když se něco zvládlo, tak v nějakých věcech, jako je stejný hotel, dresy, takže si myslím, že to k tomu napoví. Doufám, že výsledek bude minimálně podobný v náš prospěch a vítězný.“

Utkání Island – Česko v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let začne v Reykjavíku v 18.30.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme