Sparta vyřadila Jankta z týmu. Podle klubu řeší osobní situaci, důvodem je dopravní incident

Fotbalová Sparta oznámila, že vyřadila Jakuba Jankta z A-týmu. Důvodem je úterní dopravní incident, při kterém sedmadvacetiletý fotbalista odmítl podstoupit test na drogy. Jako první na situaci upozornil server PrahaIN.cz. Letenský velkoklub o den později vydal oficiální prohlášení.

Praha (Aktualizováno: 21:28 19. 4. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Jankto

Jakub Jankto | Foto: Vlastimil Vacek | Zdroj: Profimedia

Policie reprezentačního záložníka zastavila kvůli upozornění jiného řidiče, jenž měl podezření, že vůz před ním řídí osoba pod vlivem alkoholu. Dechovou zkoušku měl Jankto negativní.

Jankto o coming outu: Reakce byla obrovská. Nečekal jsem, že se za mě postaví největší týmy světa

Číst článek

Policie Jankta zastavila nedaleko tréninkového centra Sparty na Strahově. „Kolem dvanácté hodiny jsme na linku 158 přijali oznámení od řidiče, který uvedl, že před ním jede vozidlo a má podezření, že by řidič mohl být pod vlivem alkoholu. Vozidlo následoval a poté, co řidič vozidla zastavil v ulici Vaníčkova, dorazili tam policisté. U řidiče byla dechová zkouška negativní. Nicméně následný test na drogy řidič odmítl a odmítl i lékařské vyšetření,“ řekl serveru tiskový mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Letenský velkoklub ve středu v oficiálním vyjádření uvedl, že se po vzájemné dohodě hráč nezapojí do tréninku a bude svoji osobní situaci řešit.

„Po vzájemné dohodě došlo k rozhodnutí, že se Jakub Jankto nezapojí do společné přípravy s A-mužstvem ACS a bude řešit svoji osobní situaci,“ stojí na webu klubu.

Pětačtyřicetinásobný reprezentant Jankto přišel do Sparty loni v srpnu na hostování z Getafe.

V pražském týmu sedmadvacetiletý záložník na jaře plní roli střídajícího hráče, v sobotním derby proti svému bývalému klubu Slavii se na trávník nedostal vůbec.

Janktova reakce

K incindentu se následně na sociálních sítích vyjádřil i sám fotbalista, který uvedl, že ho trápí psychické problémy.

„V posledních letech a hlavně poslední rok se kolem mě nashromáždilo tolik věcí, že je lepší zbrzdit a myslet i na svoje zdraví. Od 18 let se celý život točil kolem fotbalu. Hodně mi dal, něco mi sebral a někdy i poučil. Nebyl to pro mě nejlepší sportovní rok, ale vždy jsem preferoval klubové výsledky. O to víc mě mrzí, že mi moje zdraví a mentální rozpoložení nedovolí pokračovat v honbě za titulem a pohárem,“ uvedl na instagramu Jankto.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme