Juventus přijal podle médií trest od UEFA, italský klub si v nadcházející sezoně nezahraje v Evropě

Italský velkoklub Juventus Turín v příští sezoně nebude hrát evropské poháry. Jak informuje deník Il Corriere dello Sport, „Stará dáma“ se s Unií evropských fotbalových asociací UEFA dohodla na vyloučení z Konferenční ligy pro ročník 2023/2024, aby klubu nehrozil v následující sezoně zákaz účasti v Lize mistrů. Důvodem postihů jsou manipulace s klubovým účetnictvím.

Turín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Federico Chiesa si v dresu Juventusu Konferenční ligu nezahraje

Federico Chiesa si v dresu Juventusu Konferenční ligu nezahraje | Foto: Marco Canoniero | Zdroj: ČTK / AP

Juventus si postih v aféře „Plusvalenza“, kdy uměle navyšoval přestupové částky za hráče a vylepšoval si tím před svými akcionáři účetnictví.

V italské Serii A dostal za své prohřešky odečet deseti bodů v tabulce a propadl se tak na sedmé místo zajišťující pouze kvalifikaci do  Evropské konferenční ligy.

„Bianconeri si ale ale podle Il Corriere dello Sport s UEFA dohodli a její třetí největší soutěž si v příští sezoně nevyzkouší. Kromě pokut Juventusu totiž hrozilo, že kvůli falšovanému účetnictví a možnému porušování Finančního Fair Play by totiž v sezoně 2024/25 nemohl hrát Ligu mistrů.

Do evropských pohárů by se tak měla posunout Fiorentina s českým reprezentantem Antonínem Barákem. 

Podobný tah jako Juventus, zvolil v roce 2019 AC Milán. „Rossoneri“ tehdy kvůli porušování Finančního Fair Play hrozily od UEFA pokuty, klub se ale dohodl na odstoupení z tehdejšího ročníku Evropské ligy.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme