V kauze ‚dezinfekce‘ je obviněn bývalý místopředseda, nikoli současné vedení, říká Fotbalová asociace

V kauze podezřelé zakázky na dezinfekci stadionů není obviněn žádný ze současných zaměstnanců Fotbalové asociace ČR. Asociace na svém webu naznačila, že jedním z obviněných je trestně stíhaný bývalý místopředseda asociace Roman Berbr.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Místopředseda FAČR Roman Berbr

Za podezřelou zakázkou na dezinfekci by pode FAČR mohl stát její bývalý předseda Roman Berbr | Zdroj: Profimedia

Policisté v případu obvinili šest lidí a čtyři právnické osoby z podvodu a legalizace výnosů z trestné činnosti. Fyzickým osobám hrozí v případě prokázání viny vězení od dvou do osmi let.

Kauza se rozběhla před dvěma lety ještě za bývalého vedení Fotbalové asociace ČR. Na nesrovnalosti kolem zakázky na dezinfekci upozornila v prosinci 2020 kontrolní a revizní komise fotbalové asociace.

Asociace díky tomu, že jí policie přiznala status poškozené právnické osoby, požádala o možnost přístupu do trestního spisu.

V kauze dezinfekce stadionů obvinila policie šest lidí a čtyři firmy. Hrozí jim až osm let vězení

Číst článek

„K vyvrácení pochybností si FAČR zároveň k případu dovoluje potvrdit, že obvinění se v této kauze kromě již medializovaného bývalého druhého místopředsedy FAČR netýká žádného ze současných ani bývalých zaměstnanců či funkcionářů FAČR,“ uvedla asociace.

Kriminalisté v souvislosti se zakázkou, kterou získala firma bývalého ligového fotbalisty Jiřího Tymicha, zasahovali v sídle FAČR loni v únoru.

Půl roku předtím vypukla jiná aféra kolem Berbra týkající se korupce a ovlivňování výsledků zápasů.

Tymichova společnost dostala od Fotbalové asociace ČR 9,89 milionu korun na dezinfekci 90 stadionů. Podle únorového zjištění Radiožurnálu ale z dokumentů o převodu peněz vyplývá, že si je přerozdělilo více osob.

Většinu částky asociace dostala zpět, neboť s dodavatelem uzavřela dohodu o narovnání. Za odvedené práce firmě zbylo téměř 700 tisíc korun.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme