‚Musel jsem počkat na svoji šanci.‘ Přeškolený levý bek Krejčí zažívá v Boloni úspěšné období

Čeští fotbalisté si v pondělí v Praze poprvé zatrénovali před nejbližšími domácími zápasy s Anglií a Severním Irskem. K národnímu týmu se připojil i Ladislav Krejčí z Boloně, který v Itálii po dvou nevýrazných sezonách začal znovu nastupovat v základní sestavě. Naposledy odchovanec Sparty přispěl gólem k remíze s Laziem Řím.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český fotbalový reprezentant Ladislav Krejčí

Český fotbalový reprezentant Ladislav Krejčí | Foto: CLODAGH KILCOYNE | Zdroj: Reuters

Krejčí přestoupil do Boloně před více než třemi lety ze Sparty a proti Laziu vstřelil svůj teprve druhý gól v Serii A. Zpočátku sice v italském klubu patřil do základní sestavy, z ní se ale postupně vytratil a v posledních dvou ligových ročnících zasáhl jen do 30 zápasů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ladislav Krejčí zažívá v italské Boloni po delší době úspěšné období. Více v příspěvku Lukáše Michalíka

„Musel jsem počkat na svoji šanci, která teď přišla. Snažím se ji jen využít a přesvědčit trenéra, aby mi dal zápasů ještě víc,“ řekl Radiožurnálu Ladislav Krejčí, který po delší době zažívá v Boloni úspěšné období.

Ještě v létě přitom sedmadvacetiletý fotbalista svoji situaci intenzivně řešil a kvůli nedostatku herní praxe uvažoval o odchodu. Jednou z možných variant byl i návrat do Sparty, se kterou Krejčí v minulosti získal dva ligové tituly.

„Nějaký kontakt se Spartou proběhl, nebudu říkat, že ne. Nakonec to ale nedopadlo, v Boloni mi po přípravě sdělili, že se mnou počítají. Navíc přišel nový sportovní ředitel a řekl mi, že se mu líbím a že mě nechce nikam pouštět,“ uvedl Krejčí.

Další změny v reprezentační nominaci. Zraněné Hovorku s Novákem nahradili Zmrhal a Simič

Číst článek

Ani v úvodu aktuální sezony se sedmadvacetiletý univerzál na hřiště nedostával. Zlom přišel až ve čtvrtém ligovém kole, když se v utkání s AS Řím zranil levý obránce Boloně Nizozemec Mitchell Dijks a jeho místo v sestavě zaujal právě český reprezentant. Původem krajní záložník si tak v posledních týdnech zvyká na novou a pro sebe nezvyklou pozici.

„Snažím se na tom pracovat, mám i hodně individuálních tréninků a videí. Samozřejmě to není tak jednoduché, protože to není moje úplně přirozená pozice, ale snažím se to vnímat a přiučit se,“ dodal Krejčí, který se momentálně připravuje s národním týmem na nejbližší dvě utkání.

Čeští fotbalisté nejprve v kvalifikaci mistrovství Evropy přivítají v pátek v Edenu Anglii a o tři dny později budou v přípravném duelu na Letné hostit Severní Irsko.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme