Je to o mentální síle, řekl Ancelotti o výhře Realu Madrid v Liverpoolu. Klopp si myslí, že je rozhodnuto

Fotbalisté Realu Madrid porazili v úvodním osmifinále Ligy mistrů Liverpool na jeho hřišti 5:2. Španělský celek přitom po čtvrthodině prohrával už o dvě branky. Nuňéz se trefil patičkou a Salah využil chybu brankáře Curtoise. Zakončením do odkryté branky se stal Egypťan historicky nejlepším střelcem Liverpoolu v evropských pohárech.

Liverpool Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jürgen Klopp gratuluje dvougólovému střelci Viníciusovi

Jürgen Klopp gratuluje dvougólovému střelci Viníciusovi | Foto: Phil Noble | Zdroj: Reuters

Prohrávat s Liverpoolem na jeho stadionu - na Anfieldu - 0:2, to by leckterý tým panikařil a tropil další a další chyby. Jenomže tentokrát stál na druhé straně Real Madrid, který podobnou situaci zažil mockrát - stačí si vzpomenout na obraty proti PSG, Chelsea a Manchesteru City v loňské vyřazovací fázi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Real Madrid opět předvedl jeden ze svých obratů a porazil Liverpool 5:2

A kdybyste se v tu chvíli podívali na kouče španělského týmu, Carla Ancelottiho, viděli byste naprosto klidného muže. Proč? To vysvětloval po zápase.

„Real Madrid je na tohle zvyklý. Nikdy neztrácíme kontrolu nad zápasem. V minulé sezoně jsem prohrávali v osmifinále, čtvrtfinále i semifinále. Je to o mentální síle našeho týmu, starší hráči pomáhají těm mladším, aby zůstali v klidu,“ řekl italský kouč.

A jeden z těch nejmladších, Vinícius, odpověděl ještě před poločasem dvěma zásahy. Krátce po změně stran na něj navázal kolega z brazilské reprezentace - stoper Militao. Ten trefil tvrdou hlavičkou vítězný gól Realu Madrid.

Pak se ještě dvěma brankami připomněl držitel Zlatého míče Benzema a upravil skóre na konečných 5:2 pro Real Madrid.

Za takový výprask si ale fotbalisté Liverpoolu mohli podle kapitána Jordana Hendersona sami.

„Po většinu prvního poločasu jsme hráli solidně, ale pak jsme udělali zbytečně moc chyb a tým jako Real Madrid vás za to potrestá. A dnes nás potrestali pokaždé,“ řekl Henderson.

„Předpokládám, že Ancelotti si myslí, že dvojzápas je rozhodnut a upřímně si to momentálně myslím taky. Ale za tři týdny před odvetou můžu změnit názor. Každopádně, když vidíte skóre a to, jak hráli, uvědomíte si, jak smrtící jsou v protiútocích. A my musíme dát v Madridu alespoň tři góly, takže musíme riskovat a to by mohlo být záludné,“ řekl po utkání liverpoolský trenér Jürgen Klopp.

Se svým týmem zkusí domácí prohru napravit 15. března v odvetě na stadionu Santiága Bernabéua.

bac, Adam Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme