Liga mistrů: Realu stačila k postupu do čtvrtfinále remíza, Manchester City jde dál bez problému

Fotbalisté Realu Madrid a Manchesteru City se stali dalšími čtvrtfinalisty Ligy mistrů. Španělský gigant se mnohem víc nadřel, doma remizoval v odvetě osmifinále s Lipskem 1:1 a po úvodní venkovní výhře 1:0 postoupil. Obhájce trofeje Manchester City problémy neměl a na domácím hřišti porazil FC Kodaň 3:1, stejným skóre zvítězil také v prvním zápase venku. V úterý postoupily Bayern Mnichov a Paris St. Germain.

Madrid/Manchester (Aktualizováno: 23:48 6. 3. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vinícius Júnior

Vinícius Júnior | Zdroj: Reuters

Real Madrid postoupil z osmifinále počtvrté za sebou. Z 39 soutěžních zápasů v sezoně vyhrál 31 a prohrál jen dvakrát, v obou případech s městským rivalem Atléticem. Doma neprohrál již 24 soutěžních utkání v řadě.

Zápas bude pro hráče velká věc. Zájem o lístky byl blázinec, říká Rosický před utkáním s Liverpoolem

Číst článek

Vynikající formu potvrdil Manchester City. Jeho hráči neprohráli 20 soutěžních zápasů za sebou, v evropských pohárech mají sérii 22 utkání bez porážky. Po postupu přes Kodaň jsou nadále ve hře o obhajobu trofeje.

Real byl po vítězství venku jasným favoritem, Lipsko se ovšem v odvetě drželo. Po bezbrankovém poločase se domácí prosadili až v 65. minutě. Rychlou kombinaci korunoval Bellingham finální přihrávkou a Vinícius Júnior otevřel skóre.

Lídr španělské ligy si ale udržel vedení jenom tři minuty. Raum přesně odcentroval před malé vápno a kapitán Orbán hlavou nedal brankáři Luninovi šanci. Hosté vycítili šanci a Real se obával o postupový výsledek až do poslední chvíle. Ve druhé minutě nastavení trefil hostující Olmo břevno, skóre se už ale nezměnilo.

Postupují i Citizens

Manchester City doma rozhodl již do přestávky. Favorit se prosadil hned z první standardky. Álvarez odcentroval od praporku před branku, kde se ránou přímo z voleje pod břevno prosadil Akanji.

V deváté minutě už domácí vedli o dva góly, Álvarez skóroval po hrubce brankáře Grabary. Kodaň se dočkala na konci první půlhodiny, rychlou kolmou akci korunoval snižující trefou Elyounoussi. V nastavení první půle se ale trefil kanonýr Haaland a šestou brankou v ročníku se v čele tabulky střelců vyrovnal dvojici Kane, Mbappé.

V neděli čeká tým kouče Pepa Guardioly přímý souboj o čelo anglické ligy s vedoucím Liverpoolem, což za rozhodnutého stavu průběh druhého poločasu poznamenalo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme