Immobile vystřílel Laziu v Lize mistrů výhru a postup, PSG zachránilo remízu z penalty v nastavení

Fotbalisté Atlética Madrid, Barcelony, Dortmundu a Lazia Řím si v předposledním pátém kole skupinové fáze Ligy mistrů zajistili účast v osmifinále. Feyenoord Rotterdam s reprezentantem Ondřejem Lingrem po domácí prohře 1:3 s Atléticem v „milionářské“ soutěži končí. Barcelona zdolala Porto 2:1, Dortmund zvítězil na hřišti AC Milán 3:1, Lazio díky dvěma gólům střídajícího Cira Immobileho porazilo Celtic Glasgow 2:0.

Praha (Aktualizováno: 23:28 28. 11. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ciro Immobile slaví gól v Lize mistrů

Ciro Immobile slaví gól v Lize mistrů | Zdroj: Profimedia

Lazio mělo od začátku nad Celticem převahu, ale dlouho se trápilo v koncovce. Po hodině hry přišel na hřiště kapitán Immobile, který se nejprve trefil pohotovou dorážkou a následně přízemní střelou po individuální akci.

Šachťar šokoval Barcelonu. Katalánský klub přišel po prohře 0:1 o letošní neporazitelnost v Lize mistrů

Číst článek

Skotské mužstvo získalo jediný bod a skončí na posledním čtvrtém místě. Celtic jako první britský tým v historii Ligy mistrů nevyhrál 15. zápas po sobě.

V Miláně už v úvodních 10 minutách oba celky zahrávaly penaltu. Zatímco domácí Giroud nepřekonal brankáře Kobela, Reus nezaváhal a poslal Borussii do vedení. V závěru první půle vyrovnal Chukwueze, druhé dějství však patřilo Dortmundu.

V 59. minutě vrátil hostům náskok Bynoe-Gittens premiérovým gólem v LM, poté ještě přidal pojistku střídající Adeyemi.

AC Milán přes porážku udržel naději na osmifinále, protože Paris St. Germain ve druhém zápase nabité skupiny F doma pouze remizoval 1:1 s Newcastlem. Na vedoucí trefu Isaka z 24. minuty odpověděl až v osmé minutě nastavení Mbappé proměněnou penaltou. PSG dlouho deptal výborný brankář Pope.

Porto začalo v Barceloně lépe a ve 30. minutě otevřel skóre křídelník Pepé, jehož čtyřicetiletý skoro jmenovec Pepe nastoupil v obraně hostů. Hned za dvě minuty ale vyrovnal Joao Cancelo, po jehož asistenci v 57. minutě otočil výsledek další Portugalec Joao Félix. Porto si v závěrečném šestém kole zahraje o postup s Šachtarem Doněck, jenž udolal Antverpy 1:0.

Citizens otáčeli

Šachtar rozhodl utkání v Hamburku, kde má domácí azyl kvůli vojenské invazi Ruska na Ukrajině, ve 12. minutě. Obránce Matvijenko si naskočil na centr Zubkova a hlavou skóroval. Antverpy už odpověď nenašly a coby nováček Champions League prohrály i popáté.

Obhájce trofeje Manchester City v souboji jistých osmifinalistů doma přestřílel Lipsko 3:2 po obratu ve druhém poločase. Obě branky hostů vstřelil Openda, krátce po pauze snížil Haaland.

Třiadvacetiletý útočník jako nemladší hráč zaznamenal 40 gólů v LM, stačilo mu na to pouhých 35 zápasů. City srovnali v 70. minutě zásluhou Fodena a v 87. minutě dokonal obrat střídající Álvarez. City ve skupině G i popáté zvítězili a ve všech duelech nastříleli tři branky.

Zaručený postup do vyřazovací části mají také Real Madrid, Bayern Mnichov, Inter Milán a San Sebastian.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme