Zlín udržel v Brně remízu a odsoudil Zbrojovku k sestupu. Do první ligy se vrací Karviná

Fotbalisté Brna po jediné sezoně sestoupili z první ligy. Zbrojovka doma v přímém souboji o udržení v nejvyšší soutěži musela Zlín porazit, ale v duelu posledního pátého kola nadstavbové skupiny o záchranu s ním pouze uhrála bezbrankovou remízu. „Ševce“ čeká příští týden baráž o udržení s Vyškovem. Po roční odmlce se do první ligy vrací Karviná. V závěrečném 30. kole druhé ligy doma udolala Třinec 1:0 a ovládla tabulku o čtyři body před Vyškovem.

Zlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Balaj v hlavičkovém souboji s Filipem Součkem

Filip Balaj v hlavičkovém souboji s Filipem Součkem | Foto: Patrik Uhlíř | Zdroj: ČTK

Zbrojovka přitom po podzimních 16 kolech měla desetibodový náskok na tehdy poslední Pardubice. V dubnu místo odvolaného trenéra Richarda Dostálka přišel Martin Hašek, jenž zažil vítěznou premiéru. Ve zbylých osmi kolech ale jeho svěřenci už nevyhráli.

Kde odehrají Bohemians předkola? Klub má smlouvu se Spartou, Slavia o stadionu jednat nechtěla

Číst článek

Brno neskórovalo v pátém z posledních šesti kol. Sestup neodvrátil ani útočník Jakub Řezníček, s 19 góly druhý nejlepší střelec ligové sezony.

„Ševci“ bodovali ve třetím kole po sobě a se 13 nerozhodnými výsledky se stali remízovými „králi“ ligy. Baráž s Vyškovem rozehrají ve čtvrtek doma, o tři dny později je čeká venkovní odveta.

Ostrava vedla proti Pardubicím bleskurychlým gólem Muhameda Tijaniho z 27. vteřiny, ale už jistý účastník baráže pak stav třemi zásahy na přelomu poločasů otočil. Mezi dvě trefy Denise Darmovzala se vměstnala branka Ladislava Krobota. Tijani poté z penalty snížil, ale konečný výsledek stanovil střídající Leandro Lima. 

Svěřenci trenéra Radoslava Kováče triumfovali v nejvyšší soutěži ve třetím z posledních čtyř zápasů, skončili čtrnáctí a příští týden je proti Příbrami čeká baráž o udržení. První zápas odehrají ve čtvrtek na jejím hřišti, o tři dny později ji přivítají doma.

Baník se s ligovou sezonou rozloučil druhou porážkou po sobě a jedenáctým místem, které už měl jisté před dnešním utkáním.

Jablonec i Teplice měly už po předminulém kole jistou záchranu. Hosty poslal po půlhodině do vedení jejich nejlepší střelec Abdallah Gning a hned po pauze přidal pojistku Matěj Radosta.

Tepličtí potvrdili dobrou formu po příchodu trenéra Zdenka Frťaly, který uspěl proti bývalému klubu, a bodovali posedmé z posledních osmi kol. Jablonec naopak zvítězil v jediném z posledních 11 ligových duelů, dvakrát po sobě prohrál 0:2 a v nepovedené sezoně obsadil 13. místo.

Výsledky skupiny o záchranu

FK Jablonec - FK Teplice 0:2 (0:1)
Branky: 30. Gning, 49. Radosta. Rozhodčí: Křepský - Horák, Šafránková - Kocourek (video). ŽK: Surzyn - Jukl, Beránek. Diváci: 2059.

Zbrojovka Brno - Trinity Zlín 0:0
Rozhodčí: Berka - Vlček, Váňa - Orel (video). ŽK: Dostál (Zlín).

Baník Ostrava - FK Pardubice 2:4 (1:1)
Branky: 1. a 74. z pen. Tijani - 45. a 51. Darmovzal, 48. Krobot, 83. Lima. Rozhodčí: Krejsa - Slavíček, Pochylý - Nehasil (video). ŽK: Buchta, Holaň - Vlček, Janošek. Diváci: 5605.

Postup Karviné

Svěřenci trenéra Tomáše Hejduška po podzimní části sezony z pátého místa tabulky ztráceli šest bodů na vedoucí Příbram. Během povedeného jara pouze jednou prohráli a z posledních pěti kol čtyřikrát zvítězili.

Vyškov hrál v Chrudimi bez branek a v baráži se utká se Zlínem. Třetí Příbram, která remizovala na hřišti Táborska 2:2, ve dvojzápase o nejvyšší soutěž nastoupí proti Pardubicím. Druhým sestupujícím do třetí ligy se stal B-tým Slavie, jenž prohrál v Prostějově 1:3.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme