Velkolepé přivítání v Miami. Fotbalového kouzelníka Messiho čekal vyprodaný stadion i David Beckham

Americký klub Inter Miami oficiálně představil sedminásobného nejlepšího fotbalistu světa Lionela Messiho. Slavnostní ceremoniál na vyprodaném stadionu ve Fort Lauderdale v neděli sledovalo 20 tisíc fanoušků. Informovala o tom agentura AP.

Miami Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavnostní ceremoniál na vyprodaném stadionu ve Fort Lauderdale v neděli sledovalo 20 tisíc fanoušků

Slavnostní ceremoniál na vyprodaném stadionu ve Fort Lauderdale v neděli sledovalo 20 tisíc fanoušků | Zdroj: Reuters

Šestatřicetiletý Messi s Miami podepsal smlouvu na dva a půl roku s opcí s ročním příjmem ve výši 50 až 60 milionů dolarů. Do zámořské ligy MLS zamířil po působení v Paris St. Germain, předtím nastupoval 17 sezon za Barcelonu, se kterou získal 35 trofejí.

Na stadionu kromě fanoušků přivítali argentinského mistra světa také majitelé klubu, bývalý anglický reprezentant David Beckham a Jorge Mas. Atmosféru nezkazil ani déšť. „Miami pro jednoho z nejlepších hráčů historie nachystalo typické přivítání,“ komentoval to Beckham.

„Když jsme s Davidem začínali, tak tohle všechno byl jen sen. A snili jsme nejen o tom, že sem přivedeme dobré hráče, ale že získáme i toho úplně nejlepšího v historii fotbalu,“ přidal většinový majitel Mas.

Hráči z Evropy

Podle komisionáře MLS Dona Garbera je Messiho příchod důkazem, že zámořská liga se začíná řadit mezi přední soutěže. Miami navíc získalo také španělského mistra světa i Evropy Sergia Busquetse.

„Chceme, aby o naši ligu byl zájem. Chceme, aby hráči měli zájem sem chodit a aby byla zajímavá pro fanoušky a tím pádem i pro sponzory. A myslím, že když si naši ligu vybere nejlepší hráč všech dob, tak to jasně ukazuje, kam se bude liga ubírat,“ prohlásil Garber.

Messiho nyní čeká nabitý týden. V úterý by měl poprvé v Miami trénovat s týmem a v pátek by si měl společně s bývalým spoluhráčem z Barcelony Busquetsem odbýt zápasovou premiéru v Leagues Cupu proti mexickému celku Cruz Azul.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme