Kam zamíří Caicedo? Liverpool tvrdí, že přestup je hotový. Hráč však podle médií chce do Chelsea

Liverpool se dohodl na přestupu ekvádorského fotbalisty Moisése Caiceda z Brightonu. Na páteční tiskové konferenci to potvrdil trenér „Reds“ Jürgen Klopp. Podle britských médií zaplatí Liverpool za jednadvacetiletého záložníka až 127 milionů eur (3,07 miliardy korun), což z něj udělá nejdražšího hráče v historii anglické ligy. Podle jiných zdrojů chce však Caicedo přestoupit do Londýnské Chelsea.

Liverpool (Aktualizováno: 16:13 11. 8. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Moisés Caicedo

Moisés Caicedo | Zdroj: Profimedia

Dosavadní rekord drží Chelsea, která v zimě přivedla z Benfiky Lisabon argentinského mistra světa Enza Fernándeze za 121 milionů eur (2,92 miliardy korun).

Souček vypráví o angažmá v Anglii: Lidé tu fotbal milují, s rodinou ale chceme v budoucnu žít v Česku

Číst článek

Londýnský klub měl zájem i o Caiceda, ten má ale namířeno do Liverpoolu, kde obnoví ve středu pole spolupráci s bývalým spoluhráčem z Brightonu Alexisem Mac Allisterem.

„Mohu potvrdit, že kluby jsou domluvené, ať už to ve finále znamená cokoliv. Pochopitelně chceme hlavně samotného hráče, ne pouze dohodu,“ uvedl Klopp na tiskové konferenci před nedělním úvodním kolem Premier League proti Chelsea.

Nečekaný zvrat?

Podle uznávaného fotbalového novináře Fabrizia Romana se však ekvádorský talent zasekl a chce přestoupit pouze do Chelsea, kde měl být dohodnutý už od konce května.

Caicedo přišel do Brightonu z ekvádorského celku Independiente del Valle za pět milionů eur (121 milionů korun). V Premier League debutoval teprve v dubnu minulého roku, v 45 zápasech dal dvě branky. V národním týmu má bilanci 32 utkání a tři góly.

Liverpool těsně před startem anglické ligy pokračuje v obměně kádru. V létě tým opustili zkušení záložníci Fabinho, James Milner nebo kapitán Jordan Henderson. Kromě Mac Allistera přišel ještě maďarský středopolař Dominik Szoboszlai.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme