Slavia má širší kádr a čas na regeneraci, ale zvládneme to, říká před pohárem kouč Bohemians Veselý

V domácím fotbalovém poháru se večer rozhodne o finalistech. Hrát bude Sparta s Českými Budějovicemi od 18 hodin a Slavia s Bohemians od 20.15 ve vršovickém derby. To bylo původně na programu už v pět odpoledne. Pořadatel MOL Cupu, kterým je Fotbalová asociace České republiky, jeho výkop posunul až po protestech z řad klubů, novinářů i fanoušků.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Bohemians Praha Jaroslav Veselý

Trenér Bohemians Praha Jaroslav Veselý | Zdroj: Profimedia

Hlavně pro spoustu příznivců vršovických klubů by ve všední den start v 17 hodin byl vzhledem k pracovnímu vytížení i dopravě těžko stíhatelný. 

„Je pravda, že u nás má pohár zvuk toho, ať tam postavíme kluky, kteří nehrajou. Ať to dopadne, jak to dopadne. V současné podobě poháru se dá postoupit, což je lákavé nejen finančně, ale i sportovně,“ řekl bývalý brankář Bohemians Radek Šnozík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si trenéra Bohemians Jaroslava Veselého před utkáním domácího poháru proti Slavii

Popularita domácího poháru přitom roste i díky tomu, že se jeho vítěz kvalifikuje do předkol Evropské ligy. A tak je nejen o semifinálové zápasy zájem.

„Vnímám, že se to zlepšuje, ale ještě to určitě nedosahuje takové úrovně jako v zahraničí,“ upozorňuje nejlepší reprezentační střelec a pohárový vítěz se Spartou z roku 1996 Jan Koller.

Právě v zahraničí, třeba v Anglii, kde se kromě Premier League hrají dokonce dva domácí poháry a soutěže pořádá také víc asociací, dostávají FA Cup případně tamní Ligový pohár často prostor i o víkendu.

Majitel Sparty navštívil při utkání s Brnem kabinu rozhodčích, v minulosti padla za podobný čin pokuta

Číst článek

V Česku jsou zápasy MOL Cupu organizované Fotbalovou asociací České republiky tradičně uprostřed týdne. A vzhledem k ligovému losu mají před večerními semifinále Slavia a České Budějovice o den delší volno. Sparta a Bohemians hráli až v neděli, a to se nelíbilo trenérovi klubu z Ďolíčku Jaroslavu Veselému.

„Musím si rýpnout i do asociace, protože vzhledem k šířce kádru je den navíc výhodný pro Slavii. Nevím, jestli se nad tím vůbec někdo zamýšlel. Máme minisoustředění, snad se z toho dostaneme, ale den regenerace navíc nám bude chybět. Přijde mi to divné,“ prohlásil kouč Bohemians.

Jeho svěřenci nastoupí proti domácí Slavii na stadionu v Edenu ve 20.15, Sparta rozehraje pohárové semifinále s Českými Budějovicemi v 18 hodin. Radiožurnál Sport oba zápasy odvysílá v přímém přenosu.

Pavel Tylšar, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme