Třetí čtvrtfinále za čtyři roky. ‚Touha je dostat český klub do semifinále,‘ přeje si trenér Slavie Trpišovský

Poosmé v historii bude český klub bojovat o postup do semifinále evropských pohárů ve fotbale. Slavia bude chtít napodobit své předchůdce z roku 1996, kterým se to zatím jako jediným povedlo. Cestu přes Feyenoord mezi nejlepší čtyři týmy Evropské konferenční ligy začnou Pražané ve čtvrtek v 18.45 v Rotterdamu.

Rotterdam Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jindřich Trpišovský

Jindřich Trpišovský | Zdroj: Profimedia

Potřetí za poslední čtyři roky čeká fotbalisty Slavie v evropských pohárech boj o postup do semifinále. Pražané budou chtít proti Feyenoordu Rotterdam navázat na tým z roku 1996, kterému se to jako jedinému v české historii povedlo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, s jakými ambicemi jdou fotbalisté pražské Slavie do čtvrtfinále Evropské konferenční ligy

„Jako malý kluk jsem koukal na české týmy v Evropě a ptal jsem se táty, jestli to nějaký z nich vyhrál. Přišlo mi to jako sci-fi, pak jsme se tam ale dostali a říkal jsem si, jak je to výjimečný okamžik. Za dva roky jsme dostali stejnou šanci a teď to máme potřetí,“ vypráví trenér fotbalové Slavie Jindřich Trpišovský.

Potřetí za poslední čtyři roky čeká Pražany v evropských pohárech čtvrtfinále. V předchozích případech je vyřadily týmy z Londýna – Chelsea a následně Arsenal.

„S Chelsea jsme nevyhráli ani jeden zápas, ale s Arsenalem jsme udělali bod, tak doufám, že to bude mít tuhle vzestupnou tendenci,“ přeje si Trpišovský.

Že by to do třetice mohlo Slavii vyjít, doufá i záložník Tomáš Holeš. „Motivace je samozřejmě obrovská. Prolomit to a zahrát si semifinále, když už je to jen krok od vysněného finále.“

Minulost

Vzorem pro současné fotbalisty Slavie může být tým z roku 1996, který přes AS Řím postoupil do semifinále tehdejšího Poháru UEFA. Což je historicky nejlepší výsledek českého klubu v pohárové Evropě.

„Samozřejmě by bylo hezké to vyrovnat. Tým je teď zmixovanej, že někdo zažil jedno čtvrtfinále, někdo žádné, takže motivace je hodně rozdílná. Společná je ale touha dostat Slavii a český klub do semifinále,“ tvrdí trenér fotbalové Slavie Jindřich Trpišovský.

Úvodní čtvrtfinále Evropské konferenční ligy mezi Feyenoordem a Slavií začíná v 18.45, stejně jako přímý přenos Radiožurnálu Sport. Na této stanici uslyšíte reportážní vstupy.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme