Bedard, Slafkovský i Karlsson. Na mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě se představí hvězdy NHL

Hokejová horečka v Česku roste. Nejen díky finále extraligového play-off, ale i kvůli tomu, že se blíží start domácího mistrovství světa. Praha a Ostrava se těší na největší hvězdy v čele s Connorem Bedardem.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na světový šampionát dorazí hvězda Chicaga a jednička draftu 2023 Connor Bedard

Na světový šampionát dorazí hvězda Chicaga a jednička draftu 2023 Connor Bedard | Foto: Marc DesRosiers-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Do startu hokejového mistrovství světa zbývá patnáct dnů. A počet hvězd NHL, které přislíbily účast na šampionátu, neustále narůstá. Fanoušci v Praze a Ostravě se mohou těšit na mladé i zkušené hvězdy. 

Ani český národní tým není výjimkou. O domácí šampionát mají hokejisté působící v zámoří velký zájem. Přímo z NHL zatím žádná posila potvrzena není. O nominaci na mistrovství světa v Praze a Ostravě zabojují dva hráči, kteří působili v poslední době na farmě v nižší AHL. Jde o útočníka Jakuba Vránu a obránce Davida Špačka.

České posily z NHL

V sobotu by reprezentační trenér Radim Rulík měl oznámit další posily ze zámoří, v tomto případě už z NHL. Mohli by mezi nimi být útočníci New Jersey Tomáš Nosek a Ondřej Palát, brankář Lukáš Dostál a obránce Radko Gudas, kteří působí v Anaheimu, nebo další beci David Jiříček z Columbusu a Jan Rutta ze San Jose.

Záležet také bude na tom, které týmy nezvládnou první kolo bojů o Stanley Cup. Konečnou nominaci pro domácí mistrovství světa by měl Rulík zveřejnit po Českých hrách v Brně, tedy necelý týden před startem šampionátu.

Český národní tým by mohl doplnit i obránce Anaheimu Radko Gudas | Foto: ČTK/AP

Generační talent Bedard

Největší hvězdou, která se českým fanouškům představí, bude kanadský útočník Connor Bedard, který je považován za generační talent. Jednička posledního draftu má za sebou první sezonu v dresu Chicaga a teď ji čeká v osmnácti letech premiéra na světovém šampionátu dospělých.

V kanadském výběru by ale mohl být i hvězdný Sidney Crosby. Kapitán Pittsburghu si zatím vzal čas na rozmyšlenou. To jeho spoluhráč z klubu Erik Karlsson už se rozhodl. Švédsko se tak bude v Ostravě pyšnit jedním z nejproduktivnějších obránců NHL posledního desetiletí.

Slovenské hvězdy

Slovensko bude určitě spoléhat na obránce Šimona Němce z New Jersey a útočníky Tomáše Tatara ze Seattlu s Jurajem Slafkovským z Montrealu. Finsko bude mít na soupisce pro změnu Mikaela Granlunda a z výběru Spojených států můžeme zmínit Dylana Larkina, Trevora Zegrase nebo Johnnyho Gaudreaua.

Šampionát začne v pátek 10. května, kdy čeká první utkání i české hokejisty, kteří nastoupí proti Finsku. Radiožurnál i Radiožurnál Sport nabídnou všechny zápasy národního týmu v přímém přenosu.

Tomáš Petr, klh Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme