Povinnost nám velí tady uspět, říká asistent trenéra Slavie Köstl. Rád by se pokusil o historický zápis

Fotbalisty Slavie čeká pátý duel ve skupině tohoto ročníku Evropské Ligy. V Moldavsku se Pražané představí na hřišti Šeriffu Tiraspol. Vítězstvím si můžou zajistit postup do jarní fáze soutěže a navíc udržet první místo ve skupině.

Tiraspol Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Köstl asistent trenéra Slavie Praha

Jaroslav Köstl asistent trenéra Slavie Praha | Foto: Michal Sváček / MAFA

Postup ze skupiny je už velmi blízko, přesto fotbalisté Slavie nechtějí v Evropské lize ponechat nic náhodě. Ve čtvrtečním utkání v Moldavsku proti Tiraspolu můžou získat jistotu účasti v jarní fázi soutěže.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkají fotbalisté Slavie Praha před duelem na půdě moldavského Šeriffu Tiraspol

„Přesně víme, co se bude dít, když bychom první místo zvládli, a budeme se snažit udělat maximum, abychom se k tomu cíli dostali. Pořád to jsou ale dva těžké zápasy a uvidíme, jestli k tomu budeme o něco blíže,“ řekl před utkáním s Tirapsolem slávistický záložník Lukáš Provod.

Z prvního místa ve skupině by Slavii i českému fotbalu plynulo spoustu bonusů. Ať už extra body do národního koeficientu, nebo fakt, že by se Slavia vyhnula prvnímu kolu jarního play-off.

Kromě toho ale Pražany žene v honbě za prvním místem ještě jeden fakt – v tabulce by za sebou nechali slavný AS Řím.

„Dostali jsme se do situace, kdy to máme ve svých rukou a nechceme o to přijít. Skončit před takovým gigantem je svým způsobem zápis do historie a ten bychom si chtěli zapsat,“ jak říká asistent trenéra Slavie Jaroslav Köstl.

Klíč k prvnímu místu

K historickému zápisu ale Slavia potřebuje ve zbylých dvou zápasech uhrát minimálně stejně bodů jako AS a doufat, že italský celek nenastřílí velké množství branek.

Slavia se totiž drží včele tabulky i díky poslední vzájemnému měření s Tiraspolem, které Pražané doma vyhráli 6:0. Od té doby ale moldavský klub prošel řadou změn, jednou z nich byla i výměna trenéra.

„Co odehráli pod novým trenérem, tak vidíme pořád extrémní technickou kvalitu hráčů a na ty je potřeba dát pozor. Viděli jsme zápas s AS Řím, který se tam protrápil. Nečeká nás nic jednoduchého, ale povinnost nám velí tady uspět,“ mluví odhodlaně asistent trenéra Slavie Jaroslav Köstl, který ale v Tiraspolu plní roli kouče hlavního.

Fotbalisté Slavie se musí v Moldavsku obejít bez trenéra, zraněný Trpišovský s týmem neodcestoval

Číst článek

Kvůli zdravotním komplikacím neodcestoval s týmem Jindřich Trpišovský. Pro Slavii je výjezd do Moldavska z celkového pohledu tak trochu nešťastný.

A aby toho nebylo málo, podle místních funkcionářů se na zápas očekává jen maximálně dvoutisícová návštěva.

„Je to škoda, protože před vyprodaným hledištěm je to vždy pro všechny lepší. Je to o vnitřní motivaci a nehledět na okolnosti. Jdeme tady odehrát nějakých 100 minut a potřebujeme do toho dát vše a zvládnout to,“ doplnil slávistický asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Souboj Tiraspol – Slavia začne v přímém přenosu Radiožurnálu Sport v 21 hodin. Také v Evropské lize nastoupí už od 18.45 Sparta doma proti Betisu Sevilla a Viktoria Plzeň v konferenční lize změří síly s kosovským Balkani.

Vojtěch Šilhan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme