Mají větší sebevědomí, říká Kalvach o Spartě. Priske si pochvaluje sílu týmu po těžkém týdnu

Fotbalisté Sparty zůstávají v lize i po 10. kole neporaženým týmem. Lídr tabulky vyhrál nad třetí Plzní 2:1 a ukončil tak Viktorii dvanáctizápasovou sérii vítězství v soutěžních utkáních.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Kuchta a Pavel Bucha během utkání Sparty a Plzně

Jan Kuchta a Pavel Bucha během utkání Sparty a Plzně | Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia | Zdroj: Profimedia

„Myslím, že v kontextu zápasu vyhrála Sparta zaslouženě. Sparta je v jejím vývoji před námi o rok dál - my teď naše mužstvo přestavujeme systémově i kádrově,“ řekl Radiožurnálu trenér Miroslav Koubek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy plzeňského Lukáše Kalvacha a trenérů Koubka a Priskeho na utkání Sparty s Plzní

Ten převzal plzeňský tým na začátku sezony a stále hledá cestu, jak neustále posouvat jeho výkonnost.

Viktoria patří ke špičce ligy, ale „jde vidět, že Sparta udělala kus práce a v některých herních činnostech je vidět, že mají větší sebevědomí a jsou více sehraní. Nás tahle porážka nesrazí. Něco jsme rozjeli, tohle nás posune dál a můžeme na tom stavět“, říká jeden ze zkušených plzeňských hráčů Lukáš Kalvach po konfrontaci s vedoucím týmem tabulky.

Sparta teď zažila po sobě zápasy se soupeři z velké trojky posledních let domácí ligy – nejdřív remíza na Slavii v hlavně bojovném utkání plném emocí, teď fotbalovější domácí střet s Plzní.

Sparta ovládla ligový šlágr s Plzní. Na Letné vyhrála 2:1 a v lize drží neporazitelnost i první místo

Číst článek

„Jsme v dobré pozici, nejenom pokud jde o tabulku, ale i pokud jde o hru samotnou – vytváříme si šance, dáváme dost gólů, defenziva funguje. Ale sezona bude ještě dlouhá, spousta těžkých zápasů – i další s Plzní a Slavií. Také Baník Ostrava se zlepšuje. Ale musíme se koncentrovat jen na sebe – zlepšovat hru, rozvíjet hráče a neustále se posouvat,“ nemění ani na chvíli svoji filozofii sparťanský kouč Brian Priske, které byl spokojený, jak tým z Letné zvládl nejenom ligu, ale mezi tím i utkání v domácím poháru.

„Byl to teď těžký týden se třemi zápasy, ale vyšli jsme z něho silní. A teď musíme ukázat, že udržíme tenhle pokrok. Jde o nudné slovo, ale disciplína a tvrdá práce jsou jediným lékem, který funguje,“ dodal.

Fotbalisté Sparty s trenérem Priskem vedou tabulku a v první třetině základní části ligy neprohráli. Stejnou bilanci může mít i Slavia, pokud odpoledne vyhraje v Teplicích. Pak by oba rivaly stále dělilo i po 10. kole jen skóre. 

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme