Viktoria Plzeň porazila ve čtvrtfinále Mol Cupu Jablonec 3:0. Soupeřem v semifinále jí bude Zlín

Fotbalisté Plzně zvítězili v dohrávce čtvrtfinále domácího poháru MOL Cupu v Jablonci hladce 3:0. Viktoria rozhodla dvěma góly mezi 34. a 37. minutou, kdy si dal vlastní branku Nemanja Tekijaški a poté se trefil Jan Kopic. Po přestávce přidal pojistku Cheick Souaré.

Jablonec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost fotbalistů Plzně

Viktoria Plzeň se raduje z postoupu do semifinále Mol Cupu | Zdroj: ČTK, Profimedia

Utkání se v původním termínu na konci února neuskutečnilo kvůli husté mlze. Západočeši se dostali mezi nejlepší čtyřku v MOL Cupu po třech letech a v semifinále přivítají Zlín. Termín zápasu dosud nebyl určen. V druhém semifinále druholigová Opava ve středu vyzve finalistu minulé sezony a úřadujícího českého mistra Spartu Praha.

Návrat opor Viktorie

Oba týmy vstupovaly do pohárového čtvrtfinále po víkendové porážce v lize. Plzeň podlehla Liberci 1:3 a utrpěla první porážku po šestnácti soutěžních duelech. Do sestavy Viktorie se vrátily opory Tomáš Chorý, Lukáš Červ, Robin Hranáč a Sampson Dweh, naopak Severočechům scházela řada zraněných hráčů.

Přesto Jablonečtí zahrozili jako první. Filip Souček ve třetí minutě zakroutil rohový kop přímo do branky a gólman Martin Jedlička po mírném zaváhání zachytil balon těsně před čárou. Ve dvanácté minutě se na opačné straně neprosadil bývalý jablonecký záložník a nejlepší střelec ligové sezóny Pavel Šulc, který trefil tyč. Po půlhodině hry zachránila branková konstrukce i hosty po ráně Miloše Kratochvíla zpoza vápna.

Rozhodující závěr poločasu

Ve 34. minutě otevřeli skóre Plzeňští. Jan Kopic poslal centr z pravé strany do vápna Nemanja Tekijaški jej hlavou nešťastně uklidil do vlastní sítě. Za další tři minuty Viktoria zvýšila. Po pěkné kombinaci a přihrávce Cheicka Souarého zakončil na zadní tyče Kopic, další bývalý jablonecký záložník.

Na druhé straně vypálil kousek vedle Vakhtang Čanturišvili, jinak ale hosté poměrně s přehledem kontrolovali průběh. V 65. minutě navíc zvýšili už na 3:0 poté, co Souaré poslal odražený míč přesně k tyči. Francouzská zimní posila Viktorie si připsala druhou soutěžní trefu za Západočechy.

V 75. minutě zasáhl proti Bienvenueovi Kanakimanovi Jedlička a dvanáctý celek nejvyšší soutěže se tak proti třetímu týmu nedočkal ani branky. Plzeňští navázali na vítězství 2:1 z Jablonce v předminulém ligovém kole a se Severočechy neprohráli poosmé za sebou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme