Rasistické urážky a pověšená figurína. Španělská policie zatýkala v kauze útoků na útočníka Vinícia

Španělská policie v úterý oznámila, že zatkla celkem sedm lidí kvůli útokům na brazilského fotbalistu Realu Madrid Vinícia Júniora. Čtyři muži byli zadrženi kvůli podezření, že letos v lednu pověsili z dálničního mostu v Madridu útočníkovu figurínu. Další tři lidé byli zatčeni ve Valencii kvůli tomu, že Vinícia rasisticky uráželi během nedělního ligového utkání.

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vinícius Júnior

Vinícius Júnior | Foto: Isabel Infantes | Zdroj: Reuters

Policie informovala o dvojím zatýkání den poté, co si Vinícius veřejně postěžoval, že je ve Španělsku opakovaně terčem rasistických urážek, naposledy právě v neděli ve Valencii. Kvůli tomu označil španělskou ligu i celou zemi za rasistickou.

Nedvěd zproštěn viny, Juventus bez 10 bodů. Soud v Itálii znovu řešil nesrovnalosti v účetnictví klubu

Číst článek

Dvaadvacetiletému útočníkovi vyjádřili na sociálních sítích podporu mimo jiné prezident FIFA Gianni Infantino, hvězda Paris St. Germain Kylian Mbappé, šéf španělské fotbalové federace Luis Rubiales či jezdec formule 1 Lewis Hamilton.

„Policie zatkla tři mladé lidi ve Valencii za rasistické chování, k němuž došlo v neděli během utkání Valencie a Realu,“ uvedla policie.

Místní státní zastupitelství okamžitě zahájilo vyšetřování případu jako trestného činu z nenávisti, což je kategorie, do níž ve Španělsku spadá i rasistické chování.

Figurína ve Viníciově dresu s číslem 20 byla za krk pověšena z mostu u tréninkového centra Realu v den zápasu mezi Realem a Atléticem v lednovém čtvrtfinále Španělského poháru. U figuríny byl transparent s nápisem „Madrid nenávidí Real“, což je heslo používané radikálními skupinami fanoušků Atlética.

Policie oznámila, že čtveřice zatčených je ve věku 19 až 24 let, přičemž tři z nich patří právě k ultras Atlética. Muži byli identifikováni díky záznamům z bezpečnostních kamer.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme