Klapkův pestrý debut v NHL: Český útočník skóroval, pak se pustil do bitky a pomohl Calgary k výhře

Adam Klapka pomohl svým premiérovým gólem v NHL k výhře hokejistů Calgary 5:1 nad San Jose. Český útočník si připsal i pět trestných minut za bitku. Lukáš Dostál dovedl Anaheim v posledním hracím dni základní části NHL k vítězství 4:1 ve Vegas a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Hrdina utkání zastavil 32 střel.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Klapka pomohl svým premiérovým gólem v NHL k výhře hokejistů Calgary 5:1 nad San Jose

Adam Klapka pomohl svým premiérovým gólem v NHL k výhře hokejistů Calgary 5:1 nad San Jose | Zdroj: Reuters

Klapka si vysloužil před pár dny pozvánku do hlavního týmu i díky výkonům v AHL, ve které vede produktivitu Calgary Wranglers. Proti San Jose nastupoval na křídle čtvrtého útoku a ve svém šestém startu v NHL poprvé bodoval.

Třiadvacetiletý útočník otevřel ve třinácté minutě skóre střelou zpoza levého kruhu.

Na začátku prostřední třetiny vyzval Klapku za stavu 2:0 na pěstní souboj Givani Smith. Oba si vyměnili pár ran, než český hráč ztratil při jednom z úderů rovnováhu a skončili na ledě.

Bitka Calgary nakopla a ve 27. minutě vedlo už o pět branek. O nulu přišel Dustin Wolf až devět sekund před koncem. V sestavě poražených scházeli kvůli zranění Jan Rutta i Filip Zadina.

Dostála překonal jen v přesilové hře Jack Eichel, který využil ve 39. minutě clony Tomáše Hertla a vyrovnal na 1:1.

Anaheimu vyšel nástup do závěrečné třetiny, v úvodních osmdesáti sekundách odskočili slepenými góly do vedení 3:1. Skóre uzavřel Frank Vatrano, který při risku Vegas bez brankáře zkompletoval hattrick.

Výsledky NHL:

Minnesota - Seattle 3:4, Winnipeg - Vancouver 4:2, Calgary - San Jose 5:1, Colorado - Edmonton 5:1, Vegas - Anaheim 1:4, Los Angeles - Chicago 5:4 v prodl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme