Jiřičkova premiérová trefa v NHL pomohla Columbusu k výhře, znovu se prosadil také Pastrňák

Český hokejový obránce David Jiříček svým prvním gólem v NHL pomohl Columbusu k vítězství 5:3 nad NY Rangers. Prosadil se také útočník David Pastrňák, který gólem a nahrávkou řídil výhru Bostonu 3:2 nad Nashvillem. Gólman Petr Mrázek v brance Chicaga naskočil podruhé v sezoně, prohru 2:3 na ledě Montrealu ale neodvrátil.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiříček, jenž se k prvnímu týmu Blue Jackets připojil kvůli zranění elitního bek Zacha Werenského, se střelecky se prosadil hned ve svém prvním zápase v sezoně.

Devatenáctiletý český zadák ve 34. minutě dostal prostor na vrcholku pravého kruhu, převzal nahrávku Patrika Laineho a vydařenou ranou na bližší tyč zvýšil na 4:1 pro Blue Jackets.

Talentovaný český obránce se v zápase prosadil jako druhý hráč Blue Jackets. Minutu před jeho brankou totiž uzavřel svůj druhý hattrick v kariéře Boone Jenner. Rangers ve třetí části snížili na 2:4, Columbus ale zásluhou Justina Danfortha odskočil opět na rozdíl tří branek a závěr zápasu si i přes třetí inkasovaný gól pohlídal.

Filip Chytil v dresu newyorského celku odehrál smolný duel. V šesté minutě mu nebyl uznán gól na 2:0 a zápas zakončil se třemi zápornými body ve statistice plus/minus.

Trefil se i Pastrňák

Pastrňák hon za další šedesátigólovou sezonou odstartoval výborně. Rodák z Havířova se střelecky prosadil i ve druhém zápase sezony a přispěl Bruins ke druhému vítězství.

Proti Nashvillu hokejisté Bostonu rychle prohrávali, zásluhou Jamese van Riemsdyka a Pastrňáka ale skóre otočili a ve třetí části dokázali odpovědět i na vyrovnávací gól Coltona Sissonse.

Český kanonýr dal svou třetí branku v sezoně ve 35. minutě, když nekompromisní ranou do pravého horního rohu branky Juuseho Sarose proměnil trestné střílení, které v úniku sám vybojoval. Ve třetí části se český forvard podepsal pod vítězný gól van Riemsdyka.

Petr Mrázek do sezony vstoupil skvělým výkonem proti Pittsburghu. V zápase s Penguins pomohl Chicagu k výhře 38 zákroky. I ve svém druhém startu čelil více než třiceti střeleckým pokusům, na ledě Montrealu ale jeho 33 zásahů na výhru nestačilo. Blackhawks prohráli 2:3 a ztratili podruhé za sebou. Connor Bedard bodoval i ve třetím zápase premiérové sezony v NHL.

Výsledky NHL:

Ottawa - Philadelphia 5:2, Winnipeg - Florida 6:4, Boston - Nashville 3:2, Toronto - Minnesota 7:4, Montreal - Chicago 3:2, Detroit - Tampa Bay 6:4, Pittsburgh - Calgary 5:2, Columbus - NY Rangers 5:3, NY Islanders - Buffalo 3:2, Los Angeles - Carolina 5:6 po sam. nájezdech, St. Louis - Seattle 2:1 po sam. nájezdech, Edmonton - Vancouver 3:4, Vegas - Anaheim 4:1, San Jose - Colorado 1:2 po sam. nájezdech.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme