Vaněček v NHL vychytal první výhru sezony. Zadina poprvé skóroval za San Jose, čtyři Češi asistovali

Vítek Vaněček kryl v NHL 32 střel, dovedl New Jersey k výhře 4:3 nad Detroitem a stal se druhou hvězdou zápasu. Vítězství podpořil asistencí Ondřej Palát. I díky přihrávce Filipa Chytila porazili New York Rangers venku Buffalo 5:1. Jakub Vrána asistoval u jediné branky St. Louis, které podlehlo v Dallasu 1:2 po nájezdech. Jediný gól San Jose při prohře 1:4 proti Vegas vstřelil Filip Zadina, na branku mu asistoval Tomáš Hertl.

New York (Aktualizováno: 8:25 13. 10. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český brankář Vítek Vaněček slaví vychytanou výhru v NHL proti Detroitu

Český brankář Vítek Vaněček slaví vychytanou výhru v NHL proti Detroitu | Foto: USA Today Sports, Ed Mulholland | Zdroj: Reuters

Vaněček se několikrát vyznamenal zejména v úvodní polovině utkání a poprvé inkasoval až ve 33. minutě, když jej překonal zblízka Daniel Sprong. Na 2:1 otočil ještě v prostřední třetině dvěma góly Jack Hughes. U první trefy mu přihrál Palát do jízdy a lídr domácích překvapil gólmana Villeho Hussa, když se od jeho zad dostalo nahození ze záporného úhlu do branky.

Detroit vyrovnal v 50. minutě v přesilové hře, kterou využil Alex DeBrincat, ale New Jersey odskočilo trefami Dougieho Hamiltona a Erika Hauly na 4:2. Hosté už jen zápas zdramatizovali, když se prosadil 34 sekund před koncem Robby Fabbri z dorážky.

Zadina se uvedl gólem

Zadina, který v létě rozvázal s Detroitem smlouvu a podepsal v San Jose, nastupoval s Hertlem v elitním útoku a nové angažmá zahájil gólem. Český útočník se prosadil poté, co se k němu odrazil puk od Hertlovy brusle, a z pravého kruhu z otočky vyrovnal.

Odpověděl tím na konci první třetiny na vedoucí gól Michaela Amadia. Hokejisté Vegas rozhodli třemi góly v rozmezí 39. až 43. minuty.

První zápas v dresu San Jose odehrál i Jan Rutta, který nastupoval minulou sezonu v Pittsburghu. Český bek strávil na ledě zhruba dvacet minut a zblokoval ze všech hráčů nejvíce střel (5).

Chytil se podepsal na prvním gólu Rangers v nové sezoně. Na útočné modré čáře přistrčil puk Artěmiji Panarinovi, po jehož přihrávce zakončoval Alexis Lafreniere do odkryté branky. Hlavním strůjcem výhry hostů byl ale Chris Kreider, který vstřelil dva góly a na jeden přihrál. Tři body za asistence si připsal Mika Zibanejad.

Jamie Benn vstřelil po 18 sekundách druhé třetiny úvodní gól Dallasu, ale z vedení se domácí radovali necelé tři minuty. Vrána přihrál mezi kruhy Tyleru Tuckerovi, který vyrovnal. V rozstřelu, který rozhodl Matt Duchene, český útočník šanci nedostal.

spu, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme