Vyprodáno. První várku vstupenek na zápasy českých hokejistů na MS v Praze lidé vykoupili za 90 minut

Vstupenky na všechny zápasy českých hokejistů ve skupině mistrovství světa 2024 v Praze, které šly v úterý do prodeje, byly za 90 minut vyprodány. Velký zájem byl podle očekávání i o utkání slovenské reprezentace, jež bude v první části turnaje hrát v Ostravě.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté se radují

Dostupné vstupenky na české zápasy na hokejovém MS se rychle vyprodaly (archivní foto) | Zdroj: Profimedia

„Potvrdilo se, že zájem o mistrovství světa a primárně české zápasy bude extrémní, což ukazovala již fronta (na webech operátorů) na začátku prodeje v deset hodin,“ řekl mediální a PR manažer šampionátu Miloš Židík.

Mistrovství světa v Česku bude bez Rusů a Bělorusů. Mezinárodní hokejová federace jim prodloužila zákaz

Číst článek

České zápasy ale zatím nejsou zcela vyprodané. „Další lístky z technických blokací budeme do prodeje uvolňovat. Prodej tak určitě nekončí, ale naopak začíná. Věříme, že fanoušci, kteří si nestihli koupit lístky na české zápasy nebo neměli štěstí, tak uspějí v dalších prodejích,“ uvedl Židík.

V úterý zahájeném volném prodeji byly k dispozici jen takzvané denní balíčky. Na zápasy českého týmu proti Norsku nebo Rakousku stály 2080 až 3480 korun, na atraktivnější duely s Finskem či Kanadou byla cena stanovena v rozmezí 2980 až 4880 korun. Vstupenky byly rozděleny do tří cenových kategorií podle místa v aréně.

Přes 92 tisíc lístků, což činí 20 procent kapacity arén v Praze a Ostravě, si fanoušci zakoupili v předprodeji. Organizátoři MS pro ně připravili soutěž, do které se zapojilo více než 123 000 příznivců.

Další pozvánka a nic. Zacha odmítá reprezentovat. ‚Já už bych toho kluka nezval,‘ kritizuje ho Ručinský

Číst článek

Hokejový světový šampionát se v Česku konal naposledy v roce 2015 a také tehdy byl zájem o vstupenky, které se ještě daly koupit i na pokladnách hal, enormní. Utkání národního týmu byla vyprodána za pět hodin. MS nakonec navštívilo 741 690 fanoušků, což je historický rekord.

Oproti minulému startu hlavní části prodeje vstupenek se tentokrát vše obešlo bez technických problémů.

„Po celou dobu jsme byli ve spojení s oběma operáty a nezaznamenali jsme žádný výpadek, který by ohrozil systém nebo samotný prodej. Už několik minut po zahájení prodeje se někteří fanoušci na sociálních sítích chlubili, že mají lístky na české zápasy,“ uvedl Židík.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme