Někdy je hokej takový, těší bratry Kovarčíkovy před společnou premiérou v dresu národního týmu

Hokejová reprezentace ve čtvrtek rozehraje Švýcarské hry domácím zápasem proti Finsku. V zaplněné O2 aréně čeká české reprezentanty i trenéra hned několik premiér. Třeba bratři Ondřej a Michal Kovařčíkové si poprvé zahrají za reprezentaci spolu.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bratři v národním týmu. Ondřej a Michal Kovarčíkovi

Bratři v národním týmu. Ondřej a Michal Kovarčíkovi | Foto: Vlastimil Vacek | Zdroj: Profimedia

Několik premiér zažijí večer čeští hokejisti v zápase proti Finsku. Poprvé bude Radim Rulík trénovat tým v O2 aréně, poprvé je v nominaci brankář Josef Kořenář.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkají bratři Kovarčíkovi na to, že si společně zahrají v dresu národního týmu

„Někdy je hokej takový, že se to může takto sejít. Věděli jsme, že když budeme podávat výkony, tak se tam třeba objevíme,“ říká Michal Kovařčík.

Společně s bratrem Ondřejem hrají v jednom týmu ve Finsku. Za národní tým mají dohromady 14 startů, ale ani jednou to nevyšlo tak, že by si zahráli v jednom utkání. Teď mají od trenérů slíbeno, že premiéry se dočkají a navíc to bude v plné O2 aréně.

Tu zná jako domácí sparťanský brankář Josef Kořenář, pro kterého to bude - až už na lavičce nebo v brankovišti - premiéra v dospělé reprezentaci.

Naposledy byl v juniorské nominaci před pěti lety. „Hned po prvním dni jsem si oživoval vzpomínky z mládežnických reprezentací. Je to impuls do hokejového života, protože vypadnout z klubového zázemí a vidět jiné lidi je fajn,“ říká Kořenář.

Trenérovo poprvé

Vždycky mě bavilo pozorovat trenéry, přiznává Plekanec. Fungování u národního týmu je pro něj čest

Číst článek

I pro Radima Rulíka to bude v něčem poprvé. O2 arénu zná Rulík z pozice hostujícího kouče z extraligy, národní tým už trochu zná po úvodním turnaji sezony - Karjala Cupu. Ale dohromady je to poprvé, co bude trénovat národní tým před domácím publikem.

Co může očekávat od fanoušků, nechce s úsměvem na rtech odhadovat. „To úplně nevím, ale dovedu si představit, jak to asi bude vypadat v květnu,“ naráží Rulík na mistrovství světa, které se bude hrát v příštím roce v Česku.

Národní tým rozehraje Švýcarské hry proti Finsku v 18 hodin. Na další dvě utkání odletí reprezentace do Curychu.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme