Klíma a Štohanzl dostali za doping desetiměsíční trest, klub už své hráče pravidelně testuje

Hokejoví útočníci Kevin Klíma a Martin Štohanzl z Hradce Králové dostali za doping od Národního rozhodčího soudu pro sport trest na deset měsíců. Stejně jako kanadský obránce Graeme McCormack, třetí z pozitivně testovaných hráčů Mountfieldu v průběhu loňského semifinále play-off extraligy, mají zastavenou činnost do 9. února. Východočeši o tom v pátek večer informovali na klubovém webu.

Hradec Králové Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Hradce Králové

Hokejisté Hradce Králové | Foto: Luděk Peřina | Zdroj: ČTK

Klíma a Štohanzl se podle pravidel mohou okamžitě začít připravovat s týmem. McCormack obdržel rozhodnutí Národního rozhodčího soudu pro sport již 25. ledna.

Kam zmizel bývalý reprezentant Vitásek? Předloni měl pozitivní test na kokain, dostal trest na dva roky

Číst článek

Podle tiskové zprávy bylo odůvodnění trestu dvojice útočníků téměř shodné jako u McCormacka. Všechny tři případy ale rozhodčí soud řešil odděleně.

Test u hráčů odhalil zakázané látky 1,5-dimethylhexylamin, heptaminol a oxilofrin, které se jim do těla dostaly z výživového doplňku. Podle právního zástupce hokejistů Jana Štovíčka je obsahoval volně dostupný potravinový doplněk Mesomorph V4.

„Konkrétní šarže přípravku bohužel obsahovala zakázané látky, které nebyly uvedené v příbalovém letáku,“ řekl Šťovíček na tiskové konferenci 26. ledna, kde se zástupci klubu komentoval McCormackův případ. „V terminologii antidopingového práva se jedná o takzvaný kontaminovaný produkt,“ uvedl Šťovíček s tím, že hráčům hrozil trest do jednoho roku.

Ředitel Antidopingového výboru Martin Čížek v minulých týdnech několikrát uvedl, že se proti rozhodnutí Národního rozhodčího soudu pro sport zřejmě odvolá. Poté, co rozhodl o trest rozhodčí soud, bude se případem zabývat i vedení extraligy.

„Pozitivní nález trojice hráčů od samého počátku chápu jako velice závažný a věřím, že takto k němu bude přistupovat i disciplinární komise extraligy,“ řekl ředitel soutěže Martin Loukota v minulém týdnu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme