Kladno si v baráži o extraligu připsalo druhou výhru, Zlín porazilo na domácím ledě 3:1

Hokejisté Kladna vyhráli ve druhém utkání baráže o extraligu nad Zlínem 3:1 a vedou v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy 2:0. O branky vítězů se postarali Ondřej Slováček, Matěj Beran a Jakub Babka. Brankáři Adamu Brízgalovi pokazil druhé čisté konto za sebou v čase 47:55 Petr Kratochvíl. Souboj bude pokračovat ve čtvrtek a v pátek na ledě vítěze první ligy.

Video Kladno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavící hokejisté Kladna

Slavící hokejisté Kladna | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Kladnu vyšel vstup do utkání. Po 116 sekundách otevřel skóre tečí Veberovy střely z pozice mezi kruhy obránce Slováček. v 5. minutě našel Bláha mezi kruhy volného Berana, který upravil na 2:0.

V 5. minutě pak našel Bláha mezi kruhy volného Berana, který upravil na 2:0.

V úvodu druhé části se Berani tlačili za snížením, ale Brízgala si poradil se střelami Frömela, Langa a Gazdy. Kryl i Sedlákův pokus po průniku a Pospíšilovu šanci. Kladno mělo před polovinou utkání výhodu přesilové hry po Pospíšilově vyloučení a Filip z dorážky bekhendem minul branku. Při Hejcmanově trestu vytěsnil Huf Kubíkovu střelu z pravého kruhu a potom jej Kubík v další šanci nepřekonal ani nadvakrát.

V 38. minutě měl obrovskou šanci po kombinaci Beranů Pospíšil, který místo zakončení forhendem do odkryté branky zvolil blafák do bekhendu, ale puk mu odskočil. 

V čase 44:50 pojistil náskok Rytířů Babka, který po svém výpadu od modré čáry objel branku a u pravé tyče poslal puk o Hufův beton do sítě.

Zlín dokázal poprvé v sérii skórovat, poté co po Kindlově přihrávce překonal kladenského brankáře bruslí Kratochvíl. Sudí Šír a Hejduk si situaci ještě ověřili u videa.

V závěru se domácí ubránili při dlouhé power play Zlína, při které se po zákroku Gazdy marně dožadoval vyloučení u rozhodčích domácí kapitán Plekanec s krvácející pusou. Posledních 109 sekund měl Zlín navíc přesilovku po Sotnieksově vyloučení, ale Brízgalu už nepřekonal.

Rytíři Kladno - PSG Berani Zlín 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Slováček (Veber, Filip), 5. M. Beran (O. Bláha, Filip), 45. Babka (O. Bláha, Pytlík) - 48. Kratochvíl (D. Kindl). Rozhodčí: Šír, Hejduk - Brejcha, Zíka. Vyloučení: 8:8. Bez využití. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 2:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme