Šestý extraligový zápas pod širým nebem. Karlovy Vary a Plzeň si v únoru zahrají na akci v Německu

Hokejisté Karlových Varů a Plzně sehrají 17. února příštího roku extraligový zápas pod širým nebem u skokanského můstku v německém Klingenthalu. Na tiskové konferenci o tom informovali organizátoři akce Hockey Outdoor Triple, která se uskuteční k desátému výročí vzniku druhé německé hokejové ligy.

Klingenthal (Německo) (Aktualizováno: 13:50 15. 8. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karlovy Vary v loňské sezoně vypadly v play-off s Olomoucí

Karlovy Vary v loňské sezoně vypadly v play-off s Olomoucí | Zdroj: Profimedia

Kromě západočeského derby se v krušnohorském středisku uskuteční další dvě utkání. V pátek 16. února se utkají saští rivalové Crimmitschau a Drážďany a dva dny nato budou hrát Lausitz a Regensburg.

Karlovy Vary a Plzeň sehrají v Klingenthalu zápas 4. kola, který se měl původně konat v neděli 24. září v KV Areně. Půjde o šesté utkání pod širým nebem v historii extraligy, naposledy si proti sobě na fotbalovém stadionu Tehelné pole v Bratislavě zahráli hokejisté Třince a Brna. V zápase loňské sezony vyhráli Oceláři 6:1.

Extraligová utkání pod širým nebem
Datum Zápas Místo Počet diváků
2. ledna 2011 Pardubice - Brno 4:2 plochodrážní stadion ve Svítkově 17.140
3. ledna 2016 Brno - Plzeň 5:2 fotbalový stadion za Lužánkami 18.514
8. ledna 2016 Brno - Sparta 2:4 fotbalový stadion za Lužánkami 21.500
4. ledna 2020 Sparta - Litvínov 3:2 fotbalový stadion Rudolfa Harbiga v Drážďanech 32.009
13. ledna 2023 Třinec - Brno 6:1 fotbalový stadion Tehelné pole v Bratislavě 11.367

Jako první změřili síly pod širým nebem síly hokejisté Pardubic a Brna (4:2) v lednu 2011, kdy zápas na plochodrážním stadionu ve Svítkově sledovalo 17 140 diváků. O pět let později za Lužánkami Kometa nejprve porazila Plzeň (5:2) a pak podlehla Spartě (2:4). Divácký rekord se posunul na 18 514, a potom dokonce na 21 500 diváků.

Spolumajitel plzeňského klubu Martin Straka očekává vysokou návštěvnost. „Utkání byla vždy plná a očekávám, že to bude tvrdý souboj,“ řekl novinářům. Plzeň už má zkušenost se zápasem pod širým nebem, v lednu 2016 hrála na fotbalovém stadionu za Lužánkami s Brnem.

„Budeme více sledovat předpověď počasí a podle toho se připravíme a oblečeme. Když bude svítit sluníčko, tak si budeme muset udělat čáry pod očima tak, aby se nám to neodráželo. Už máme zkušenost z minula,“ uvedl plzeňský útočník Jakub Lev.

K hokeji mám blízký vztah, říká Nezmar o své práci pro Bílé Tygry. Chce zlepšit mládežnický sport v Česku

Číst článek

Karlovarský klub čeká premiéra pod širým nebem. „Samozřejmě se moc těšíme. Určitě si to užijeme a věřím, že i pro fanoušky to bude skvělé. Bude to zase něco nového a výborný zážitek pro všechny,“ řekl karlovarský útočník Jiří Černoch.

V lednu 2020 se hráči Sparty a Litvínova (3:2) utkali na fotbalovém stadionu v Drážďanech, kde zápasu přihlíželo v ochozech dokonce 32 009 diváků. V dosud posledním utkání pod širým nebem se letos v lednu střetly Třinec a Brno (6:1) na Tehelném poli v Bratislavě.

Hrát se mělo také ve Špindlerově Mlýně pod sjezdovkou ve Svatém Petru, kde byly na prosinec roku 2020 plánované zápasy prvoligových týmů Kladna s hrajícím majitelem Jaromírem Jágrem proti Vrchlabí a extraligový souboj Hradce Králové s pražskou Spartou. Akci Winter Hockey Games v původním termínu zhatila pandemie koronaviru a byla několikrát odložena.

Podle posledních zpráv z loňského listopadu se mělo hrát letos v prosinci v Praze. Na webových stránkách je však již akce bez dalších podrobností v současnosti nazývána jako Winter Hockey Games 2024.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme