Hronek natáhl svoji bodovou sérii v NHL už na deset zápasů v řadě, Faksa vstřelil první gól sezony

Obránce Filip Hronek šestnáctou asistencí v sezoně pomohl Vancouveru k výhře 5:2 nad Montrealem a bodoval v desátém zápase v řadě. V nedělním programu NHL se prosadili také útočník Dallasu Radek Faksa, jenž svým prvním gólem v sezoně přispěl k demolici Minnesoty 8:3 a obránce Radko Gudas, který pečetil vítězství Anaheimu 4:1 nad San Jose. Jedinou branku Sharks připravil Tomáš Hertl.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Hronek

Filip Hronek | Zdroj: Reuters

Hronek svou nejdelší bodovou sérii v kariéře protáhl ve 38. minutě zápasu, kdy se podepsal pod gól na 3:0. Český bek zachytil puk u mantinelu a posunul ho za branku Canadiens.

Kämpf pomohl svým prvním gólem v sezoně k výhře nad Vancouverem, střelecky se prosadil i Zacha

Číst článek

Tam ho sebral Conor Garland jenž v zakončení nadvakrát neuspěl, jeho práci ale bekhendovou dorážkou dokončil Dakota Joshua.

Hronek je teprve sedmým obráncem za posledních 30 let, který v NHL asistoval alespoň v deseti po sobě jdoucích zápasech. Jeden duel ho dělí od vyrovnání nejdelší bodové série mezi českými obránci.

Rekord zatím drží Jiří Bubla, který se v sezoně 1983/1984 rovněž v dresu Vancouveru zapsal do statistik 11krát v řadě.

Na šesté výhře Canucks z posledních sedmi zápasů se gólem a asistencí podíleli, Garland, Joshua a Brock Boeser.

Jednu asistenci zaznamenal také nejproduktivnější bek ligy Quinn Hughes. Hronek v bodování obránců drží čtvrté místo. Mezi parťáky z prvního obranného páru Canucks se vklínili Victor Hedman z Tampy Bay a coloradský Cale Makar.

Faksův první gól

Faksa svou první branku v sezoně vstřelil v desáté minutě zápasu proti Minnesotě. Český centr v oslabení využil zaváhání Wild v rozehrávce, získal puk v útočném pásmu a střelou mezi nohy brankáře Marca-Andrého Fleuryho zvýšil na 2:0 pro Dallas.

Stars nakonec v Minnesotě vyhráli vysoko 8:3. Výrazný podíl na jednoznačném vítězství měly speciální týmy hostů. Pět branek Dallas vstřelil v přesilovkách a dvakrát se prosadil v oslabení. Jedinou branku při hře pět na pět dal v 11. minutě Matt Duchene.

Anaheim porazil San Jose a bodoval po dvou prohrách. Gudas k výhře Ducks přispěl ve 43. minutě gólem na konečných 4:1.

Hertl v první třetině připravil vyrovnávací branku Sharks a s deseti body je nejproduktivnějším hráčem svého týmu. Pražský rodák má podíl na více než polovině branek San Jose v ročníku.

Výsledky NHL:

Florida - Chicago 4:3, Minnesota - Dallas 3:8, Anaheim - San Jose 4:1, NY Rangers - Columbus 4:3 po sam. nájezdech., Montreal - Vancouver 2:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme