Zadinu v San Jose trápí malé vytížení. ‚V takových minutách je těžké něco vymyslet,‘ lituje útočník

V létě se vzdal zbytku smlouvy v Detroitu, aby mohl bojovat o lepší pozici v jiném klubu NHL. Hokejista Filip Zadina se ale v novém angažmá v San Jose potýká se staronovými problémy. Zatímco jsou Sharks u dna Západní konference, čtyřiadvacetiletý útočník patří mezi ty nejméně využívané hráče.

Detroit Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Zadina

Filip Zadina | Zdroj: Profimedia

Sice už léta nepůsobí v Česku, přesto si může hokejista Filip Zadina denně popovídat v mateřském jazyce s několika spoluhráči. Po loňském konci v Detroitu totiž zakotvil v San Jose, v novém prostředí se mu ale nedaří tak, jak si původně představoval.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká o aktuální sezoně a herním vytížení v NHL Filip Zadina

„V takových minutách je to těžké, když se snažíte hrát a něco vymyslet, tak to víceméně ani po fyzické stránce nejde. Hrajete chvíli, pak tam pět minut sedíte a máte dvě a půl minuty na třetinu,“ podotkl na online setkání s novináři Filip Zadina, který v průměru odehraje zhruba 13 minut na utkání.

Do San Jose přitom loni v létě odcházel s vidinou větší porce a na začátku sezony ji také dostával, třeba i po boku dalšího českého útočníka Tomáše Hertla.

„Abych pravdu řekl, tak ani nevím. Samozřejmě, zápasy jsme nevyhráli, ale jak mně, tak i Tomášovi se dařilo. Měl jsem po třech zápasech asi dva góly, on měl i víc. Důvod se ke mně ani nedostal nebo to bylo tak, že se musely lajny změnit a že mě musí dát jinam. Od té doby se to tak táhne,“ říká Zadina, že se nedozvěděl, proč už s účastníkem utkání Hvězd NHL není v jedné formaci.

Zadina v Detroitu končí. Český hokejový útočník bude v NHL působit v týmu San Jose

Číst článek

Nepříznivá čísla

Trenérům se dost možná nepozdávají statistiky čtyřiadvacetiletého hráče. Ve 44 zápasech zvládl pět branek a osm asistencí a v kolonce plus minus, která mapuje přítomnost hokejistů na ledě při vstřelených a obdržených gólech, má jedno z nejhorších čísel v celé soutěži.

„Číslo to není moc hezké, ale řekl bych, že minimálně půlka jsou minusy, kdy s tím člověk nic neudělá a je jenom na ledě. Dost jsem jich nabral, že jsem skočil na led, někdo vystřídal, já tam byl tři vteřiny a dostali jsme gól,“ myslí si Filip Zadina.

Adam Weidenthaler Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme