Novým šéfem Asociace profesionálních klubů ledního hokeje bude Tůma. Ve funkci střídá Pavlíka

Novým prezidentem Asociace profesionálních klubů ledního hokeje se stal Jan Tůma. Generální manažer Mladé Boleslavi nahradil Aleše Pavlíka, jenž před třemi týdny rezignoval. Na mimořádné valné hromadě APK LH hlasovalo pro Tůmu všech dvanáct přítomných zástupců ze čtrnácti extraligových klubů. Asociace rovněž schválila, že extraliga se bude hrát i v příští sezoně podle stávajícího herního systému.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Tůma (vlevo) je novým šéfem Asociace profesionálních klubů ledního hokeje

Jan Tůma (vlevo) je novým šéfem Asociace profesionálních klubů ledního hokeje | Zdroj: Profimedia

„Zvolení Jana Tůmy považuji za logický krok. Prezidentem se stal jeden z členů představenstva a má možnost pokračovat v rozdělané práci. Člena představenstva místo něho dovolíme na květnové valné hromadě,“ řekl ČTK a Radiožurnálu Martin Loukota, který je ředitelem APK LH i ředitelem extraligy, jejíž řízení na začátku tohoto ročníku převzala asociace po 10 letech zpátky od svazu.

Ve vedení APK zůstávají viceprezident Prokop Beneš z Třince a jako členové představenstva Ctibor Jech z Liberce a Aleš Kmoníček z Hradce Králové.

Majitel Vítkovic Pavlík se omluvil za kritiku sudích a rezignoval na funkci prezidenta Asociace klubů

Číst článek

Majitel extraligových Vítkovic Pavlík rezignoval na post prezidenta APK LH poté, co po druhém semifinále s Hradcem Králové (2:3 v prodloužení) kritizoval sudí a nařkl je, že jsou zkorumpovaní.

„Správný chlap by se měl postavit všem věcem čelem, zejména pak těm nepříjemným. Svými výroky po druhém semifinálovém utkání jsem překročil červenou čáru,“ prohlásil tehdy Pavlík.

Přes některé kritické hlasy se nezmění herní systém soutěže ani v nadcházející sezoně. Po 52 kolech základní části postoupí čtyři nejlepší týmy přímo do čtvrtfinále play-off, mužstva na 5. až 12. místě čeká předkolo o zbylá čtyři místa. Poslední celek tabulky bude opět hájit příslušnost k elitě proti nejlepšímu týmu první ligy.

Kladno, jež hrálo baráž dvakrát po sobě, ji přes takřka měsíc a půl dlouhou herní pauzu s přehledem zvládlo. Loni porazilo Jihlavu 4:1 na zápasy, letos Zlín, který před rokem sestoupil, dokonce bez jediného zaváhání.

fk, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme