Liberec v prodloužení urval vítězství proti Vítkovicím, Kladno schytalo debakl od Sparty

Hokejisté Liberce v 30. kole Tipsport extraligy doma přetlačili Vítkovice a vyhráli 4:3 v prodloužení. Kladno inkasovalo od Sparty šest branek a prohrálo 0:6. Poslední Zlín podlehl Pardubicím 1:3. Karlovy Vary prohrály s Litvínovem 2:3. Vedoucí Třinec vyhrál v Mladé Boleslavi 3:0. Hradec Králové porazil České Budějovice 3:2 v prodloužení. Olomouc doma podlehla Kometě Brno 0:2.

Liberec (Aktualizováno: 20:03 5. 12. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Liberce slaví gól proti Vítkovicím.

Hráči Liberce slaví gól proti Vítkovicím. | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Liberec mohl jít proti Vítkovicím hned po pár vteřinách hry do vedení, Stezkovi ale při nahození Vlacha pomohla horní tyč. První gól utkání ale vstřelili ve 12. minutě hosté, když odražený kotouč dostal až za Pavelkova záda osamocený Kalus. Domácí mohli bleskově odpovědět, velkou šanci Ordoše ale zlikvidoval Stezka. V závěru první třetiny hráli hosté další početní výhodu a po šikovné teči Krenželoka se radovali z dvoubrankového vedení.

Hokejisté Vítkovic prohráli s Hradcem v prodloužení, bodovali už ale posedmé v řadě

Číst článek

Od druhé třetiny nahradil Pavelku v brance domácích Kváča a Liberec výrazně přidal na aktivitě. Po pěti minutách hry se navíc dočkal také snížení, přesilovou hru využil svým prvním extraligovým gólem v kariéře Klapka. Hostům mohl ihned vrátit dvoubrankové vedení Bukarts, Kváča ale výborně zasáhl. Poté byl v permanenci opět Stezka, s šancemi Klapky a Jelínka si ale poradil.

Bílí Tygři byli ve druhé části výrazně aktivnější, zato Vítkovice se spoléhali spíše na brejky. V jednom z nich měl velkou příležitost Kalus, Kváča ale jeho zakončení bravurně zlikvidoval. Udeřili tak opět domácí a ve 36. minutě bylo vyrovnáno. Při hře ve čtyřech z levého kruhu přesně zamířil obránce Ivan

V úvodu třetí části hráli Ostravané v početní výhodě, domácí se ale dobře ubránili. Po skončení oslabení to zkoušel objetím branky Klapka, Stezka byl ale u své tyče včas. Přesilovku si následně po faulu Krenželoka zahráli také Severočeši a bleskově ji využili. Po střele Birnera dotlačil kotouč za Stezkova záda důrazný Gríger.

Liberečtí pokračovali ve svém tlaku i nadále a měli k dispozici další dvě přesilovky v krátkém sledu za sebou, Stezka ale udržel hosty ve hře. Proti střele Ivana mu navíc pomohla pravá tyč. Tři minuty před koncem třetí části mohl přidat pojistku Klapka, Stezka ale odolal. Z nenápadné akce tak skórovali na druhé straně hosté. Gewieseho střelu od modré čáry přizvedl mimo Kváčův dosah Bukarts a poslal zápas do prodloužení.

V nastavení měl velkou možnost rozhodnout domácí Kolmann, z ideální pozice ale těsně minul. Na druhé straně byl před Kváčou osamocený Kalus, domácí brankář svůj tým podržel. Z následného protiútoku poté vystřelil Bílým Tygrům bonusový bod Klepiš.

Zlín - Pardubice 1:4

Hokejisté Pardubic vyhráli ve Zlíně 4:1 a potřetí v řadě v soutěži naplno bodovali. Dvěma góly se na čtvrtém vítězství v řadě nad Berany podílel útočník Ondřej Rohlík. Poslední Zlín tak v domácím prostředí nedokázal navázat na překvapivé páteční vítězství z ledu pražské Sparty.

Karlovy Vary - Litvínov 2:3

Litvínov porazil v Karlových Varech domácí Energii 3:2 a ukončili sérii tří porážek. Naopak domácí si připsali třetí nezdar v řadě. Dvěma asistencemi se na výhře Vervy v podkrušnohorském derby podílel obránce Patrik Demel.

Kladno - Sparta 0:6

Sparta zvítězila v Chomutově nad Kladnem 6:0. Pražané rozhodli dvěma góly ve druhé třetině, vyhráli čtvrtý z posledních pěti zápasů a vrátili Rytířům domácí porážku 3:4 po nájezdech z poloviny října. Vítězný gól dal útočník David Dvořáček. Předposlední Kladno vyšlo počtvrté za uplynulých pět vystoupení bodově naprázdno. První čisté konto v sezoně vychytal Matěj Machovský. Obránce Tomáš Pavelka si připsal tři asistence.

Mladá Boleslav - Třinec 0:3

Hokejisté Třince vyhráli v Mladé Boleslavi 3:0 a potřetí v řadě v soubojích se Středočechy neinkasovali. Páté čisté konto v sezoně, druhé proti Mladé Boleslavi, udržel Marek Mazenec. Oceláři si upevnili vedení v tabulce, na druhý Hradec Králové mají náskok čtyř bodů.

Hradec Králové - České Budějovice 3:2 v prodl.

Hradec Králové potvrdil v zápase na ledě Českýjch Budějovic dobrou formu a připsali si čtvrté vítězství v řadě. Proti Motoru ale ztratil vedení 2:0, díky trefě Jakuba Lva ze čtvrté minuty prodloužení ale získal alespoň dva body za výhru 3:2.

Olomouc - Kometa 0:2

Hokejisté Komety vyhráli v Olomouci 2:0 a potřetí v řadě naplno bodovali. Kometa se střelecky prosadila dvakrát ve druhé třetině, velkou zásluhu na její výhře měl brankář Jakub Sedláček. Jednatřicetiletý gólman, jenž začal sezonu v Olomouci, si připsal 30 úspěšných zákroků a podruhé v sezoně udržel čisté konto.

30. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Ridera 4:3 v prodl. (0:2, 2:0, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 25. Klapka (Ordoš), 36. Ivan (Kolmann, Filippi), 48. Gríger (Birner, Filippi), 65. Klepiš (Rosandič) - 12. M. Kalus (L. Kovář), 20. L. Krenželok (Gewiese), 58. Roberts Bukarts (Gewiese, Lindberg). Rozhodčí: Jeřábek, Šindel – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

PSG Berani Zlín - HC Dynamo Pardubice 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 42. Kubiš (P. Sedláček, Köhler) - 17. Camara (Cienciala, Říčka), 28. Rohlík (Anděl, J. Mikuš), 38. Rohlík (Paulovič, Anděl), 57. Nakládal (Říčka, Blümel). Rozhodčí: Pešina, Obadal - Lederer, Rampír. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 2:3 (1:2, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 14. Koblasa (Kohout), 56. Černoch (O. Beránek, M. Rohan) - 10. Estephan (Baláž), 11. Kudrna (F. Lukeš, Demel), 43. P. Zdráhal (Demel, V. Hübl). Rozhodčí: Kika, M. Sýkora - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:7. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Kundrátek (Marinčin, Nestrašil), 38. Hrňa (Chmielewski, Marcinko), 59. Daňo (M. Růžička). Rozhodčí: Šír, Horák – Kis, Šimánek. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 588 (omezený počet).

Mountfield Hradec Králové - Motor České Budějovice 3:2 v prodl. (2:0, 0:2, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Jergl (Perret, Jank), 19. Lamper (Pilař), 64. Lev (Jergl, Blain) - 34. J. Novotný (Holec, Piskáček), 35. Gulaš (Pech, Vráblík). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla – Gerát, Hynek. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

Rytíři Kladno - HC Sparta Praha 0:6 (0:0, 0:2, 0:4)
Branky a nahrávky: 34. Dvořáček (D. Vitouch, J. Strnad), 38. Matuškin (T. Pavelka), 52. Řepík (T. Pavelka), 56. Buchtele (Sobotka, Chlapík), 57. E. Thorell (Matuškin, R. Horák), 60. Chlapík (T. Pavelka). Rozhodčí: Hradil, Micka - Ganger, Malý. Vyloučení: 3:5, navíc Dotchin (Kladno) 5 min. Využití: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

HC Olomouc - HC Kometa Brno 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 25. Krištof (Mueller, Holland), 32. Dočekal (R. Pavlík, Šoustal). Rozhodčí: Mrkva, Pražák - Klouček, Bohuněk. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet)

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme