Hokejová Sparta poprvé v sezoně padla, Litvínov zvítězil pošesté za sebou a v tabulce extraligy je druhý

Hokejisté Sparty podlehli v sedmém kole doma Kometě Brno 0:2 a připsali si první porážku v sezoně. Litvínov porazil Třinec 6:4, připsal si šestou výhru v řadě a posunul se na druhé místo tabulky. Vítězství slaví také České Budějovice, Vítkovice, Karlovy Vary, Liberec a Kladno.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Sparty měli v 29. kole nastoupit proti Pardubicím. Celý páteční program byl kvůli tragédii zrušen

Hokejisté Sparty měli v 29. kole nastoupit proti Pardubicím. Celý páteční program byl kvůli tragédii zrušen | Foto: ČTK / Říhová Michaela | Zdroj: Profimedia

Série hokejistů Sparty se zastavila na šesti výhrách, což je jejich nejdelší od začátku ročníku v historii samostatné české extraligy. Kometa po čtyřech duelech bez bodů potřetí za sebou vyhrála.

Rozhodl o tom před nejvyšší návštěvou sezony 10 554 diváků v čase 40:26 slovenský útočník Lukáš Cingeľ a devatenáct sekund před koncem při power play do prázdné branky pečetil výsledek finský bek Alex Lintuniemi. Brankář Dominik Furch udržel podruhé v sezoně čisté konto.

Litvínov porazil Třinec 6:4, připsal si šestou výhru v řadě a posunul se na druhé místo tabulky. Na čtvrtém domácím vítězství a udržení stoprocentní bilance na Stadionu Ivana Hlinky se gólem a asistencí podíleli Petr Koblasa a Matúš Sukeľ. Mistrovský Třinec je osmý.

České Budějovice zvítězily na ledě Mladé Boleslavi 5:2, když v průběhu duelu vedly již 4:0. Motor vyhrál pátý z posledních šesti zápasů, domácí vyšli podruhé za sebou naprázdno.

Vítkovičtí hokejisté dosáhli na první domácí výhru v sezoně, protože na ostravském ledě zdolali v moravském derby Olomouc 4:3 v prodloužení. Ještě deset minut před koncem řádného času přitom hosté vedli 3:1, v závěru však doplatili na nedisciplinovanost a soupeř v přesilovkách srovnal na 3:3. O dvou bodech pro Vítkovice rozhodl v 63. minutě svým druhým gólem Roberts Bukarts.

Karlovy Vary vyhrály v Hradci Králové 4:2 a v tabulce se dostaly před svého soupeře. Rozdílovou branku vstřelil v 54. minutě obránce Tomáš Havlín. Tým Mountfieldu prohrál na domácí půdě potřetí v řadě a vůbec poprvé v ročníku nebodoval. Hosté zabrali po dvou vystoupeních bez zisku.

Liberečtí porazili Pardubice 4:3 až po nájezdech a na domácím ledě vyhráli i třetí zápas v sezoně. Bílí Tygři tak uspěli podruhé za posledních šest zápasů, odčinili páteční porážku 2:5 z Karlových Varů a v tabulce se posunuli na desátou příčku. Dynamo přes dvoubrankové manko i posedmé v sezoně bodovalo a je novým lídrem. Východočeši, jimž zajistil zisk v čase 59:32 útočník Tomáš Hyka, vedou tabulku díky lepšímu skóre před Litvínovem. Nájezdy rozhodl Oscar Flynn.

Kladno zvítězilo na ledě Plzně 5:4 v prodloužení a ukončilo sérii tří porážek. V souboji dvou posledních týmů tabulky sice domácí na začátku prostřední části drželi vedení 2:0, jenže hosté čtyřmi trefami za necelých osm minut skóre otočili na 4:2.

Díky povedené třetí třetině Západočeši vyrovnali, ale o druhé výhře Rytířů v sezoně rozhodl v čase 63:27 útočník Jaromír Pytlík a dovršil tak svůj první extraligový hattrick. Indiáni pátou porážkou v řadě prožívají svůj historicky nejhorší vstup do sezony v nejvyšší soutěži.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme