Čeští junioři osmi góly smetli Norsko na mistrovství světa. ‚Změny nás nakoply,‘ hlásí autor hattricku Šalé

Čeští hokejisté do dvaceti let vybojovali na mistrovství světa první vítězství, když deklasovali Norsko 8:1. Reprezentaci pomohli především dva očekávaní tahouni a stříbrní medailisté z minulého šampionátu – Jiří Kulich a Eduard Šalé, oba totiž zaznamenali hattrick.

Göteborg Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Eduard Šalé (vpravo) po vstřelení gólu na 4:1 proti Norsku na mistrovství světa do dvaceti let

Hokejista Eduard Šalé (vpravo) po vstřelení gólu na 4:1 proti Norsku na mistrovství světa do dvaceti let | Foto: Adam Ihse / TT | Zdroj: Profimedia

Norští hokejisté si po jedné z tref a oslavné písni národního týmu mohli myslet, že se zbláznili jejich čeští soupeři, a to především Jiří Kulich s Eduardem Šalém, kteří byli u většiny nebezpečných akcí národního týmu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reakce českého národního týmu po vysoké výhře nad Norskem

Elitní křídelníky přitom po prohře se Slovenskem trenéři rozdělili, a zatímco Kulich zůstal s centrem Matyášem Šapovalivem, Šalé vzal zavděk druhou formací.

„První zápas nebyl povedený. Došlo ke změnám, myslím, že nás to i docela nakoplo,“ podotkl Šalé s kamennou tváří, kterou jako by si tak trochu přenesl ze zápasu, kde skoro neslavil ani jednu z branek, přestože vstřelil hned tři.

„Ano, to mi vyčítají asi už odmala. Nevím proč. Musím se na to podívat a asi to zlepšit. Měl jsem samozřejmě radost, ale neumím to dávat nějak najevo,“ vysvětloval, proč to vypadalo, že z gólů nemá radost.

To Kulich jásal o trochu víc, a mohl k tomu mít pádný důvod. Vedle vítězství totiž díky třem gólům a jedné asistenci překonal český rekord Martina Nečase v celkovém počtu nasbíraných bodů na šampionátech hráčů do dvaceti let.

„Vážně? Je to hezké, ale nejsem tu od toho, abych překonával individuální rekordy,“ naznačil kapitán, že je raději za výhru.

Stejný názor má po individuálních výkonech Kulicha a Šalého i kouč Patrik Augusta.

„Samozřejmě jsme rádi za to, že kluci dali góly. Ale spíš hodnotím ten zlepšený výkon, pohyb a kompaktnost hráčů během zápasu, nebyli jsme tolik roztahaní. Za výhru jsme rádi, ale je to jenom malinký krůček a musíme se nachystat na další zápasy,“ dodává trenér Augusta po první reprezentační výhře na mistrovství světa.

Adam Weidenthaler, spu Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme