Rusové porazili na juniorském šampionátu Německo a zajistili Česku čtvrtfinále, Švýcaři přehráli Finy

Hokejisté Německa podlehli ve svém závěrečném utkání ve skupině B na mistrovství světa dvacítek v Ostravě Rusku 1:6, skončili poslední a budou hrát o udržení. Porážka nováčka elitní kategorie pomohla do vyřazovacích bojů nejen obhájcům bronzu Rusům, ale také české reprezentaci. Ze druhého místa skupiny A postoupili Švýcaři, kteří porazili Finsko 5:2.

Ostrava (Aktualizováno: 21:46 31. 12. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rusové zajistili postup do čtvrtfinále sobě i Česku.

Rusové zajistili postup do čtvrtfinále sobě i Česku. | Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN | Zdroj: Reuters

Rusové se ujali vedení v čase 6:10, kdy se po rychlém protiútoku trefil z pravého kruhu Kirill Marčenko. Ten se ve 14. minutě zapsal mezi střelce i podruhé. Jeho přihrávku před brankoviště si nešťastně srazil do vlastní sítě Leon Hüttl.

Junioři se do konce mistrovství světa musí obejít i bez zraněného Jeníka, tým doplní Střondala

Číst článek

Po druhé třetině bylo definitivně rozhodnuto. V 35. minutě se prosadil tvrdou střelou v přesilové hře Grigorij Denisenko a za 40 sekund se trefil rovněž v přesilové hře Pavel Dorofejev. Tentýž hráč byl navíc úspěšný i v další početní výhodě v 39. minutě.

Od třetího dějství hájil německou branku místo Hendrika Haneho jeho dnešní náhradník Tobias Ancicka, syn bývalého obránce Kladna Martina Ančičky. Už po 38 sekundách ho dalším gólem přivítal na scéně Dmitrij Voronkov, další branku už ale Ancicka nepustil. V závěru se naopak dočkali alespoň dílčí radosti Němci zásluhou Nina Kindera.

Ve skupině v Třinci deklasovali Švédové juniory Slovenska 6:2. Mladý výběr Tre kronor tak vyhrál i čtvrtý zápas na turnaji a zajistil si prvenství ve skupině A. Rovněž Švédové vedli po dvou třetinách už 5:0, dva góly vítězů dal Alexander Holtz.

Finové sice vedli nad Švýcarskem od 13. minuty, kdy využil přesilovou hru Anttoni Honka, ale v úvodu druhé části otočili stav Fabian Berri s Gaétanem Jobinem.

Před polovinou utkání vyrovnal Joonas Oden, ale ve 37. minutě se prosadil podruhé v utkání Berri a Švýcaři už vedení nepustili. V polovině závěrečné části zvýšil po přihrávce Tima Berniho Simon Knak a 12 sekund před koncem v oslabení při power play Finů ještě skóroval do prázdné branky Valentin Nussbaumer.

Mistrovství světa hokejistů do 20 let:

Skupina A (Třinec):
Švédsko - Slovensko 6:2 (3:0, 2:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 9. Holtz (Söderström, Raymond), 10. Eriksson (Henriksson, Bäck), 14. Broberg (Nässén), 26. Bäck (Ginning, Berggren), 37. Holtz (Söderström, Berggren), 60. Fagemo (Höglander, Lundkvist) - 46. Kováčik (Okuliar, Stacha), 59. Džugan (Faško-Rudáš). Rozhodčí: Schrader (Něm.), Lawrence - Huseby (oba Kan.), Obwegeser (Švýc.). Vyloučení: 7:10. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4154.

Skupina B (Ostrava):
Rusko - Německo 6:1 (2:0, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 7. Marčenko (Alexandrov, Morozov), 14. Marčenko (Podkolzin, Voronkov), 35. Denisenko (Chovanov), 35. Dorofejev (Marčenko, Romanov), 39. Dorofejev (Marčenko, Romanov), 41. Voronkov (Marčenko, Podkolzin) - 58. Kinder (Mass). Rozhodčí: Hejduk (ČR), Heikkinen - Hägerström (oba Fin.), Synek (SR). Vyloučení: 6:5. Využití: 3:0. Diváci: 4628.

Finsko - Švýcarsko 2:5 (1:0, 1:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 13. Honka (Heinola, Tanus), 29. Oden (Thomson, Nousiainen) - 21. Berri (S. Schmid), 23. Jobin (Aebischer, Patry), 37. Berri (Wetter, S. Schmid), 51. Knak (Berni, Aebischer), 60. Nussbaumer. Rozhodčí: Harnebring (Švéd.), Morozov (Rus.) - Lundgren, Norlander (oba Švéd.). Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1573.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme