Tvrdý trest za faul během oslavy gólu. Obránce Toronta Rielly si za krosček nezahraje pět zápasů

Obránce Toronta Maple Leafs Morgan Rielly byl suspendován na pět zápasů za faul krosčekem na útočníka Ottawy Senators Ridlyho Greiga v posledních vteřinách zápasu týmů, který se odehrál v noci ze sobotu na neděli.

Video Toronto Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Inkriminovaný moment ze zápasu Toronta s Ottawou

Inkriminovaný moment ze zápasu Toronta s Ottawou | Foto: Chris Tanouye | Zdroj: Profimedia

Incident se odehrál v čase 59:54 záhy poté, co Greig pečetil gólem do prázdné branky výhru Senators a uzavřel skóre na konečných 5:3. Rielly byl za krosček vyloučen do konce zápasu.

„K tomuto zákroku došlo dlouho po vstřelení gólu, v pozdní fázi zápasu, kdy už je skóre mimo dosah Toronta. Navíc je viditelný účel odplaty,“ uvedlo k vysvětlení trestu oddělení hráčské bezpečnosti NHL na webu.

V souladu s pravidly a podmínkami kolektivní smlouvy hráčské asociace NHL přijde Rielly na základě svého průměrného ročního platu o téměř 200 tisíc dolarů. Peníze půjdou do hráčského fondu.

Přestože Rielly nebyl ve své dlouhé kariéře, ve které nikdy nenastoupil v jiném dresu než týmu z nejlidnatějšího města Kanady, ani jednou suspendován nebo pokutován, dostal v této sezóně druhý nejdelší trest, který se vázal s činností přímo na ledě. Jediným hráčem s delší stopkou je letos útočník Detroitu David Perron.

Perron byl v prosinci suspendován na šest zápasů za krosček na hlavu Arťoma Zuba z Ottawy. Nejdelší suspendaci v této sezóně, 41 zápasů, dostal Shane Pinto ze Senators za aktivity spojené se sportovními sázkám.

Zkušený bek Rielly tak mohl pouze z tribuny sledovat zápas hraný z úterý na středu, kdy Toronto dokázalo porazit St. Louis 4:1. Pětka draftu roku 2012 vynechá zápasy proti Philadelphii, Anaheimu, St. Louis a Arizoně.

NHL:

Boston - Tampa Bay 2:3 po sam. nájezdech, Buffalo - Los Angeles 7:0, Toronto - St. Louis 4:1, Montreal - Anaheim 5:0, Ottawa - Columbus 6:3, Edmonton - Detroit 8:4, NY Islanders - Seattle 1:2 po sam. nájezdech, Nashville - New Jersey 2:4, Dallas - Carolina 4:2, Chicago - Vancouver 2:4, Washington - Colorado 3:6.

Tomáš Petrilák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme