Philadelphia vyhnala gólmana Vaněčka z branky, ve Washingtonu vyhrála 7:4

Ruský kanonýr Alexandr Ovečkin neodvrátil čtyřmi body za dvě branky a stejný počet asistencí domácí porážku hokejistů Washingtonu v nedělním utkání NHL s Philadelphií 4:7. V brance Capitals nastoupil opět od začátku český nováček Vítek Vaněček, ale v 37. minutě za stavu 3:4 jej vystřídal Craig Anderson. Flyers pomohl k vítězství hattrickem Scott Laughton.

Washington (Aktualizováno: 16:22 8. 2. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Craig Anderson (vpravo) střídá Vítka Vaněčka v brance Washingtonu.

Craig Anderson (vpravo) střídá Vítka Vaněčka v brance Washingtonu. | Foto: Nick Wass | Zdroj: ČTK/AP

Útočníkovi Jakubu Voráčkovi z Philadelphie byla dodatečně přiznána asistence u poslední branky a s 12 body za tři branky a devět asistencí ze 13 utkání se osamostatnil na pozici nejproduktivnějšího českého hráče v sezoně před Dominikem Kubalíkem z Chicaga (3+8). Z českých hráčů bodoval v nedělním programu také Radek Faksa, který asistoval při prohře Dallasu 1:2 v prodloužení s Chicagem u jediné branky domácích.

Toronto si lehce poradilo s Vancouverem a vede NHL. Marleau dotáhl Jágrův zápis v počtu utkání

Číst článek

V čase 11:11 otevřel v přesilové hře skóre Ovečkin a v 17. minutě zvýšil Tom Wilson. Za 117 sekund poprvé kapituloval Vaněček, z dorážky do odkryté branky zamířil Laughton. Střelec večera se ve 23. minutě prosadil podruhé střelou z levé strany z úhlu poté, co předtím stihl Vaněček vypíchnout puk Joelu Farabeemu.

O chvíli později vrátil Capitals vedení kapitán Ovečkin, ale Philadelphia od 28. do 37. minuty otočila stav. Českého gólmana prostřelil bombou z pozice mezi kruhy Robert Hägg a z dalšího rychlého protiútoku se trefil z levého kruhu James van Riemsdyk. Vaněček inkasoval čtyřikrát ze 14 střel a nahradil jej Anderson.

Capitals 57 sekund před koncem druhé části vyrovnali díky Nicklasi Bäckströmovi, ale závěrečné dějství patřilo Philadelphii. Hned po 31 vteřinách získal vedení Sean Couturier, v 58. minutě dovršil hattrick z dorážky Laughton a výsledek zpečetil 82 sekund před koncem při power play do prázdné branky opět Couturier.

NHL:
Washington - Philadelphia 4:7 (2:1, 2:3, 0:3)
Branky: 12. a 25. Ovečkin, 17. T. Wilson, 40. Bäckström - 19., 23. a 58. Laughton, 41. a 59. Couturier, 28. Hägg, 37. J. van Riemsdyk. Střely na branku: 37:23. Hráno bez diváků. Vítek Vaněček (Washington) odchytal 36:36 minut, inkasoval čtyři branky za 14 střel a úspěšnost zákroků měl 71,4 procenta. Hvězdy zápasu: 1. Laughton (Philadelphia), 2. Ovečkin (Washington), 3. Couturier (Philadelphia).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme