Prohra nás mrzí, ale každým zápasem se zlepšujeme, říká kouč juniorů Augusta po bitvě s Američany

Hokejová reprezentace do 20 let si na světovém šampionátu vyzkoušela, jak zvládne konkurovat elitnímu soupeři. A přestože Spojeným státům americkým nakonec podlehla 3:4 po nájezdech, k opačnému výsledku rozhodně nebylo daleko.

Göteborg Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér české hokejové reprezentace do 20 let Patrik Augusta (ilustrační foto)

Trenér české hokejové reprezentace do 20 let Patrik Augusta (ilustrační foto) | Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Jen další jeden úspěšný, nebo naopak navíc chycený nájezd chyběl české reprezentaci k vylepšení už tak dobrého výsledku s Amerikou. Favorita na zisk medaile junioři trápili po celé utkání, v prostřední třetině nad ním dokonce několik minut dvakrát vedli, a i proto odcházeli ze stadionu se vztyčenými hlavami.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si české hokejové mladíky po prohře s Američany

„Myslím, že byly i chvíle, kdy jsme v zápase dominovali. Není to nic lehkého, ale ukázalo nám to, že jsme schopní hrát s úplně každým. Nehrajeme škaredý hokej a náš styl má šanci na úspěch. Určitě to každému z nás zvedlo sebevědomí. Po prvním zápase se Slovenskem, který se nám nepovedl, jsme ukázali, jaká síla v nás je,“ těšilo obránce Tomáše Cibulku.

Zlepšená disciplína

I trenér Patrik Augusta cítil, že jeho tým držel se silným soupeřem krok. Například v tom, že se konečně vyvaroval zbytečných vyloučení. 

„Jsme s tím spokojení. Apelovali jsme na to už před prvním zápasem, ze začátku se nám to nedařilo. Bylo to dané tím, že jsme ztráceli pohyb a neudrželi jsme to celých šedesát minut. V zápase s Amerikou už jsme byli u soupeře blízko a to pak pomáhá při odebírání kotouče. Nemusíme jim šahat hokejkami vysoko na ruce a nemusíme je podrážet. Jsme zklamaní, že jsme prohráli, ale vidím pozitivum v tom, že výkon byl oproti poslednímu zápasu zase kvalitnější,“ řekl kouč Augusta.

Ve zlepšených výkonech můžou Češi pokračovat v závěrečném zápase skupiny, na silvestra je čekají od 17 hodin Švýcaři. 

Adam Weidenthaler Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme