Kouč juniorů Augusta po utkání s Norskem chválil debutanty. ‚Podali dobrý výkon,‘ těšilo ho

Prohru se Slovenskem sledovali jen z tribuny, u vítězství nad Norskem už ale byli čeští hokejoví junioři Adam Židlický, Matěj Prčík a Tomáš Galvas na ledové ploše. Spokojení byli debutanti i trenéři.

Göteborg Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér juniorských hokejistů Patrik Augusta na přípravném kempu před mistrovstvím světa

Trenér juniorských hokejistů Patrik Augusta po zápase s Norskem chválil debutanty (ilustrační foto) | Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia | Zdroj: Profimedia

„Vyhráli jsme. Nechci hodnotit jednotlivce, celý tým podal dobrý výkon, jak noví hráči, tak ti, kteří v sestavě už byli a zlepšili se. To bylo důležité a byl to klíč k našemu vítězství,“ řekl trenér Patrik Augusta. Pak ale přeci jen byl trochu konkrétnější.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér juniorských hokejistů Patrik Augusta po zápase s Norskem chválil debutanty

Nejdříve na adresu Adama Židlického, který působí v jedné z kanadských juniorských lig: „Adamovi se to povedlo. Čtvrtá lajna nám dnes dala energii, dokázala se držet na kotoučích v útočném pásmu. Svou práci odvedl dobře.“

Syn Marka Židlického se ale zase tolik nepotatil. Zatímco majitel více než osmi stovek startů v NHL byl velmi šikovným a produktivním obráncem, Adam je útočník.

A spíš než body sbírá bodyčeky a vypíchnuté puky. „Určitě mě potěší obojí, ale rozdávání hitů a agresivní hru si užívám. Když jsem byl mladší, hrál jsem beka. Táta asi chtěl, abych tam začal, ale moc mě to nebavilo, tak jsem přeskočil na útočníka,“ smál se Židlický, který Nory pozlobil v několika nepříjemných soubojích.

Čeští junioři osmi góly smetli Norsko na mistrovství světa. ‚Změny nás nakoply,‘ hlásí autor hattricku Šalé

Číst článek

Stejným způsobem se ukázal i další debutant Matěj Prčík, který se dostal do sestavy i na úkor zraněného Adama Jiříčka.

„Jsem za to vděčný. Klukům samozřejmě zranění nepřeju, ale bohužel to tak dopadlo, a já jsem tady připravený plnit nějakou roli pro tým. Takovouto roli praktikuji i v klubu, rád přitvrdím. Už když jsem přiletěl, bavili jsme se o tom, že bych měl mít podobnou roli. Beru to a baví mě to,“ přiznal Prčík, který tak zapadl do plánů kouče Augusty.

„Kvůli tomu jsme ho sem pozvali, potřebovali jsme přitvrdit. Vím, že je smůla, že je to kvůli zranění jiného hráče, ale odehrál to dobře. Samozřejmě v tom musí pokračovat a musí udržet tu míru agresivity na tom levelu, aby to nestálo vyloučení,“ naráží trenér juniorského národního týmu na jeden faul, kterého se Prčík dopustil.

Nabízí se tak možnost, že by vítkovický bek mohl svým důrazem komplikovat hru některým konkrétním hvězdám Spojených států, se kterými budou Češi hrát v pátek.

Čeští junioři porazili Nory 8:1 a slaví první výhru na mistrovství světa. Šalé s Kulichem nastříleli hattrick

Číst článek

Augusta to ale spíše odmítá: „Herní plán teprve vymyslíme, ale osobně nejsem zastáncem nějakého přizpůsobování lajn. Myslím si, že máme kvalitní hráče, kvalitní obránce. V určitých herních fázích zápasu je možné, že to tam budeme dávat.“

A jestliže Židlický s Prčíkem pomáhají k tvrdé hře, liberecký Tomáš Galvas je zase kreativním obráncem, který se předvedl několika povedenými rozehrávkami nebo i útočnými výpady.

Další pozitivní dojem můžou nejen tito tři čeští mladíci zanechat v duelu s Amerikou, který od pátečních 17 hodin odvysílá Radiožurnál Sport v přímém přenosu.

Adam Weidenthaler, spu Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme