Kdo proti Finům do brány? Trenér hokejové dvacítky Hrabalovi věří, expert Antoš by dal šanci dalším

Českou hokejovou reprezentaci čeká na světovém šampionátu poslední zápas. V utkání o bronz vyzvou reprezentanti Finsko, a to necelých 24 hodin po prohraném semifinále s domácím Švédskem. Před českými trenéry stojí hned několik otázek, a jednou z nich může být i pozice gólmana – Michaelu Hrabalovi se totiž semifinálový duel se Švédskem moc nepovedl.

Od zpravodaje z místa Göteborg Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Hrabal

Michael Hrabal | Zdroj: Profimedia

„Michal tam vytáhl pár fantastických zákroků. Když mu tam něco spadlo, tak to bylo, že jel soupeř sám na bránu nebo střílel z voleje při přesilovce. To jsou těžké zákroky pro každého brankáře,“ zastal se po semifinále jedničky národního týmu Michaela Hrabala obránce Tomáš Cibulka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak vnímá trenér reprezentace a hokejoví experti výkony brankáře Michaela Hrabala

Podobný přístup volil i kouč národního týmu Patrik Augusta: „Za mě to laciné góly nebyly. Soupeř to skvěle sehrál a Hrabal udělal hodně klíčových zákroků za stavu 2:2, kdy nás podržel. Zápas nebyl o něm, myslím si, že podává kvalitní výkony během celého turnaje. Já mu věřím.“

Šance pro další brankáře?

Hrabal podal výborné výkony ve skupině proti Američanům a ve čtvrtfinále s Kanadou, naopak v posledním duelu skupiny se Švýcarskem nebo právě v semifinále se Švédskem si gólman působící v zámořské univerzitní lize vybral několik slabších momentů. „Tohle se může stát i na seniorské úrovni. Kluci ani trenéři to tolik neřeší a budou se snažit dál podpořit Michaela, aby byl v pohodě,“ ví olympijský vítěz z Nagana a expert Radiožurnálu Sport Martin Procházka.

Prohrou v semifinále turnaj nekončí. Na Finy budeme odpočatější, věří kouč Augusta před zápasem o bronz

Číst článek

Podle dalšího někdejšího hokejisty a také mládežnického trenéra Milana Antoše se ale i tak trenérům nabízí možnost nasadit v posledním zápase jiného gólmana než Hrabala, přestože na turnaji Jakub Vondraš s Michaelem Schnattingerem neodchytali ani minutu. 

„Nejen hráči, ale i trenéři se snažili Michaela Hrabala podpořit, věřit mu, protože se jedná o kolektivní výkon. Přece jen jeho výkonnost za loňským vystoupením brankáře Suchánka zaostává. Pořád je možnost dát šanci dalšímu brankáři a věřit, že odchytá skvělý zápas, kde jde o medaili,“ říká Antoš.

O kterého brankáře se budou moct Češi opřít v závěrečném utkání turnaje, se dozvíte z přímého přenosu Radiožurnálu Sport, utkání o bronz proti Finsku začne v 15 hodin. Na stanici Radiožurnál uslyšíte pravidelné reportážní vstupy.

Adam Weidenthaler Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme