Po nucené pauze mohou trénovat i malí hokejisté. Roušky ale mají mokré a perou se s pitím

Sportující děti se ve čtvrtek vrátily k tréninkům. Platilo to i pro malé hokejisty, třeba ty šestileté v Teplicích. I ti museli, podle vládního nařízení, na ledě bruslit v rouškách. Problémy nastaly třeba během pauz na pití, během kterých se museli kromě mřížky na helmě popasovat i s překážející rouškou.

Reportáž Teplice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trénovat na ledě mohou už i děti, avšak v omezeném počtu a s rouškami

Trénovat na ledě mohou už i děti, avšak v omezeném počtu a s rouškami | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

Trenér Tibor Ondruš kontroluje, jestli mají všichni povinné roušky. „Mají je úplně všichni, a dokonce jim i všem drží na nose,“ popisuje Radiožurnálu.

A jak klub řeší, že může najednou trénovat jen deset dětí? „Vyřešili jsme to tak, že jsme každou třídu rozdělili na A a B, v každé třídě totiž máme dvacet dětí, tak abychom to rozmělnili,“ popisuje šéf HC Teplice Huskies Martin Cimrman.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak vypadá hokejový trénink v rouškách po nucené pauze? Poslechněte si reportáž Davida Kalvase

„Omluvenek máme hodně,“ dodává Cimrman s tím, že si možná někteří rodiče nepřáli, aby jejich děti v rouškách trénovaly.

Mezi cvičeními mají přestávku, děti se jedou napít. Jeden z malých žáčků se napil, ale i polil. „Moc to nešlo teda,“ smál se.

Malí hokejisté musí mít roušky, ale trenér Ondruš jim kvůli tomu žádné úlevy neudělal. „Nebral jsem na to ohled, ale dával jsem si pozor. Když bych někoho viděl, že se mu dělá špatně, tak bych samozřejmě zasáhl, ale všichni to zvládli,“ řekl.

Kluci si na závěr tréninku sundali roušku, která byla často velmi použitá. „Je promočená, že se dá ždímat. Doma jsme roušku šili tak, že jsem vzal dámské kalhotky, které mají trochu perforovanou látku a lépe se přes ní dýchá,“ řekl jeden z rodičů, který se aspoň trochu snažil mladým hokejistům trénink v rouškách zpříjemnit.

David Kalvas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme