Klíma bude pokračovat v Hradci. Po skončení dopingového trestu prodloužil smlouvu o dva roky

Hokejový útočník Kevin Klíma bude i v nadcházejících sezonách působit v extraligovém Hradci Králové. Šestadvacetiletý hráč, který měl do února zastavenou činnost po pozitivním dopingovém trestu z loňského semifinále play-off, podepsal s Mountfieldem smlouvu na další dva roky. Klub o tom informoval na svém webu.

Hradec Králové Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kevin Klíma

Kevin Klíma | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

„Podpisem smlouvy s Kevinem jsme výrazně posílili naši ofenzivu pro příští dvě sezony. Patří k našim klíčovým hráčům, což potvrzuje od prvního zápasu, kdy naskočil po větší pauze. Jednání byla složitější, ale díky oboustrannému zájmu o pokračování spolupráce jsme se nakonec domluvili na novém kontraktu, za což jsem velmi rád,“ uvedl generální manažer Aleš Kmoníček.

Klíma přišel do Hradce Králové v říjnu 2019 ze Sparty a stal se pevnou součástí sestavy Východočechů. V sezoně 2020/21 pomohl týmu 35 body k vítězství v základní části.

V minulém extraligovém ročníku se podílel na postupu do finále play-off, následně ale vyšlo najevo, že byl stejně jako Graeme McCormack a Martin Štohanzl v průběhu semifinálové série proti Vítkovicím pozitivně testován na doping.

Odvolání antidopingového výboru

Národní rozhodčí soud pro sport Klímovi stejně jako jeho dvěma spoluhráčům zastavil činnost na deset měsíců. Do extraligy se hráč znovu zapojil v únoru. Antidopingový výbor České republiky se ale proti výši jejich trestů odvolal a žádá přísnější postih.

V aktuální sezoně tak doposud Klíma odehrál 11 zápasů s bilancí čtyř branek a tří asistencí. Hradci Králové pomohl v předkole play-off k postupu přes Vítkovice.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme