Všechny české týmy v hokejové Lize mistrů se utkají s Ilvesem Tampere. Soutěž představila nový formát

Hokejisté mistrovského Třince, Pardubic i Vítkovic se v nadcházejícím ročníku Ligy mistrů utkají s Ilvesem Tampere. Zatímco Dynamo přivítá druhý tým základní části finské ligy doma, Oceláři i Ostravané se představí na severu Evropy. Podle nového herního systému soutěže všechny týmy odehrají v základní části šest zápasů – tři doma a tři venku.

Tampere (Finsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavící hokejisté Pardubic

Hokejisté z HC Dynamo Pardubice | Zdroj: Profimedia

Ligu mistrů bude hrát 24 týmů, o osm méně než v předešlé sezoně. Nově nebudou rozděleny do skupin, ale výsledky se budou započítávat do celkové tabulky a 16 mužstev následně postoupí do play off.

Nejlepším hokejistou extraligové sezony je poprvé v kariéře Sedlák, na trůnu vystřídal Chlapíka

Číst článek

Schéma, na základě kterého došlo k rozdělení domácích a venkovních zápasů, určil ve středu los v dějišti mistrovství světa v Tampere. Týmy byly nejprve rozděleny do čtyř košů, v rámci kterých nemohly nastoupit proti sobě. Zároveň se v první části Ligy mistrů nemohou utkat ani týmy ze stejných zemí či soutěží.

Třinec přivítá doma EHC Red Bull Mnichov, Rapperswil-Jona Lakers a Aalborg Pirates, venku bude hrát proti Ilvesu Tampere, Pelicans Lahti a Stavangeru Oilers.

„Velmi zajímavý los, čekají nás atraktivní a velmi kvalitní soupeři. Jsme rádi, že budeme hrát v nové aréně v Tampere, dějišti posledních dvou mistrovství světa. Pro naše fanoušky budou hodně zajímavé také domácí zápasy,“ uvedl sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek na klubovém webu. Vedle příjezdu Červenky bude pro Slezany prestižní i souboj s úřadujícím německým mistrem.

Dynamo a Ridera

Rulíka na lavičce hokejových Pardubic nahradí Varaďa. S Dynamem podepsal pětiletou smlouvu

Číst článek

Pardubice nastoupí doma proti Ilvesu, ERC Ingolstadt a Stavangeru, venku bude hrát proti Servette Ženeva, Skelleftea AIK a Belfastu Giants. Vítkovice se doma utkají s Mnichovem, EHC Biel-Bienne a Rapperswilem-Jona, venku narazí na Ilves, Ingolstadt a Lahti.

Vedle Ilvesu čekají extraligové zástupce opakované souboje i s Rapperswilem-Jona, za který hraje kapitán české reprezentace Roman Červenka, Mnichovem, Ingolstadtem, Stavangerem nebo Lahti, jež po sezoně opustila dvojice českých krajánků Patrik Bartošák - Lukáš Jašek.

„Los nám přisoudil velice zajímavé soupeře. Naši fanoušci se mají na co těšit. Ti z nich, kteří s námi pojedou na venkovní výjezdy, uvidí také velmi zajímavé zápasy. Utkáme se s týmy s odlišným stylem hokeje a pro celou organizaci to bude nová zkušenost,“ uvedl pardubický sportovní ředitel Dušan Salfický na klubovém webu. Prvním cílem Dynama, které v Lize mistrů startuje jako vítěz základní části, je postup do play off.

Liga mistrů začne 31. srpna, přesný rozpis soutěže bude zveřejněn v příštích dnech. Play off odstartuje 14. listopadu, finálový zápas je na programu 20. února. Vítězství obhajuje Tappara Tampere.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme