Columbus znovu povolal Jiříčka do prvního týmu, český obránce strávil na farmě v AHL jen pár dní

Hokejový obránce David Jiříček je po pár dnech strávených na farmě v Clevelandu, kde stihl odehrát jediný zápas AHL, zase v prvním týmu Columbusu. Blue Jackets si ho vytáhli zpátky do NHL poté, co v pondělí na listinu zraněných hráčů zapsali útočníka Jacka Roslovice. Klub o tom informoval na webu.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Jiříček se raduji z premiérového gólu v NHL

David Jiříček se raduji z premiérového gólu v NHL | Zdroj: Reuters

Devatenáctiletý Jiříček uvolnil před pár dny místo v kádru finskému kanonýrovi Patriku Lainemu, který se vracel do sestavy po zranění.

Do té doby odehrál bronzový medailista z loňského mistrovství světa a vicemistr z letošního šampionátu dvacítek, jehož si Blue Jackets vybrali před rokem jako šestku draftu, deset utkání a připsal si tři body za gól a dvě asistence.

První gól Davida Jiříčka v NHL:

Další může přidat v noci na středu, kdy Blue Jackets vyzvou doma Pittsburgh.

Šestadvacetiletý Roslovic bude dlouho chybět, podle odhadů čtyři až šest týdnů. Na vině je zlomený kotník. Roslovic se zranil v posledním utkání na ledě New York Rangers, které jeho tým v noci na neděli prohrál 3:4 po nájezdech a bylo pro něho jubilejním 400. startem v základní části NHL.

Roslovic má v této sezoně na kontě 14 zápasů a osm bodů (2+6). Celkem si v dlouhodobé fázi připsal ve 400 utkáních 198 bodů (73+125).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme