Hertl asistoval při své premiéře za Vegas, porážku od Vancouveru ale neodvrátil. Prohrál také Pittsburgh

Český hokejový útočník Tomáš Hertl při své premiéře v dresu Vegas jednou asistoval, prohru 3:4 na ledě Vancouveru ale neodvrátil. Padl také Pittsburgh, který podlehl Torontu 2:3 v prodloužení a nevyužil tak příležitost k posunu na místo zaručující postup do play-off.

Aktualizováno New York (Aktualizováno: 9:33 9. 4. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český hokejový útočník Tomáš Hertl při své premiéře v dresu Vegas jednou asistoval, prohru 3:4 na ledě Vancouveru ale neodvrátil

Český hokejový útočník Tomáš Hertl při své premiéře v dresu Vegas jednou asistoval, prohru 3:4 na ledě Vancouveru ale neodvrátil (archivní foto) | Foto: Bob Frid | Zdroj: Reuters, USA TODAY Sports

Hokejisté Vegas ve Vancouveru po dvou gólech Jacka Eichela v úvodních devíti minutách vedli 2:0, ještě před první přestávkou ale o náskok přišli. Canucks se vrátili do zápasu díky dvěma využitým přesilovkám.

Ve druhé třetině se jako první opět prosadili hosté. Branku na 3:2 dal po pěti sekundách početní výhody Noah Hanifin. Asistenci u jeho trefy si připsal i Hertl, jenž vyhrál buly na začátku celé akce.

Český útočník se vrátil na led po více než dvou měsících od operace kolena a v prvním duelu za Vegas po výměně ze San Jose odehrál přes 20 minut. Platný byl nejenom v útoku, ale také v obraně. Se čtyřmi srážkami byl dokonce v tomto ohledu nejaktivnějším hráčem Golden Knights. Tradičně vyčníval také na vhazování. S úspěšností 67 procent byl druhým nejlepším hráčem zápasu.

„Byl to pro mě první zápas po dlouhé pauze. Cítil jsem se dobře, ale vím, že mohu být ještě lepší. Snad moje výkony půjdou postupně nahoru, abych mužstvu pomohl ještě více,“ citoval Hertla web nhl.com/cs.

Mrázek vychytal výhru Chicaga nad Dallasem. Palát skóroval při výhře New Jersey nad Ottawou

Číst článek

„Musím se do toho dostat především fyzicky. Věřím, že na play off už budu ve stoprocentní formě,“ uvedl Hertl, jenž změnil působiště v NHL poprvé v kariéře. „Poprvé obléknout nový dres pro mě bylo zvláštní, ale rychle jsem si zvykl a cítil se výborně. Měli jsme v hledišti i nějaké fanoušky, to mi udělalo radost.“

K bodům však Hertlův výkon nepomohl. Canucks v druhé třetině zásluhou Brocka Boesera a Conora Garlanda otočili na 4:3 a v závěrečné dvacetiminutovce si vítězství pohlídali. V tabulce Západní konference se osamostatnili na druhém místě. Hokejisté Vegas jsou nadále osmí.

„Určitě jsme měli na lepší výsledek. Ale musíme hledat i pozitiva. Všichni jsme rádi, že je Tomáš zpátky,“ řekl Eichel. „Vypadal výborně a odehrál povedený zápas. Jsem si jistý, že nám hodně pomůže. Jeho výkony půjdou nahoru.“

Výhra Toronta

Pittsburgh i přes prohru 2:3 v prodloužení bodoval podeváté v řadě a dotáhl se na Detroit, který drží osmou příčku zaručující postup do play-off. Pod výhru Maple Leafs se gólem a nahrávkou podepsal i Auston Matthews, jenž skóroval popáté za sebou a protáhl svou bodovou sérii na 11 duelů.

Americký kanonýr v úvodu druhé třetiny poslal domácí do vedení 2:1 a vstřelil 65. gól v sezoně. Na tuto metu dosáhl jako první hráč po 16 letech a třináctý v historii. „Je to neuvěřitelné. Pro nás na hřišti snad ještě víc než pro lidi, co NHL sledují. Cením si toho, že kvůli gólům nešidí bránění. Naopak je pro nás i v defenzivě velice důležitý. Je vždy na správném místě,“ chválil Matthewse střelec vítězné branky Jake McCabe.

U jeho trefy ve druhé minutě prodloužení si Matthews připsal asistenci a vylepšil si bilanci v sezoně na 102 bodů. „Auston mě skvěle našel na zadní tyči. Pak už mi jen stačilo prostřelit gólmana,“ líčil McCabe, díky jehož brance Maple Leafs vyhráli podruhé za sebou a přiblížili se překonání stobodové hranice.

Penguins získali 84. bod a v extrémně vyrovnaném boji o postup do play-off jsou devátí za Detroitem, který má zápas k dobru. O poslední dvě postupová místa bojuje pět týmů, které jsou srovnané ve dvoubodovém rozestupu.

„V naší situaci je každý bod důležitý. Moc si proto vážíme toho, že jsme dokázali srovnat a poslali jsme zápas do prodloužení. V tom jsme ale poněkolikáté hloupě propadli a bod navíc jsme odevzdali. To je velká škoda,“ uvedl střelec gólu na 2:2 Drew O'Connor.

Výsledky NHL:

Vancouver - Vegas 4:3 (2:2, 2:1, 0:0)

Branky: 12. a 39. Garland, 15. Q. Hughes, 34. Boeser - 2. a 9. Eichel, 30. Hanifin (Hertl). Střely na branku: 30:23. Diváci: 18.899. Hvězdy zápasu: 1. Garland, 2. J. T. Miller (oba Vancouver), 3. Eichel (Vegas).

Toronto - Pittsburgh 3:2 v prodl. (0:1, 1:0, 1:1 - 1:0)

Branky: 26. Knies, 42. Matthews, 62. McCabe - 19. Rakell, 54. D. O'Connor. Střely na branku: 23:31. Diváci: 18.441. Hvězdy zápasu: 1. McCabe, 2. Matthews (oba Toronto), 3. Rakell (Pittsburgh).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme