Chytil je po zranění zpátky v New Yorku. O jeho návratu do sestavy Rangers však ještě není jasno

Hokejista Filip Chytil se po tréninku v Česku vrátil podle informací stanice ESPN do New Yorku. Zatím však není zřejmé, kdy by se čtyřiadvacetiletý útočník Rangers mohl vrátit do hry. V této sezoně NHL Chytil kvůli zdravotním potížím absolvoval dosud jen deset utkání.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Chytil

Filip Chytil | Zdroj: Profimedia

Naposledy nastoupil začátkem listopadu proti Carolině. Ze zápasu odstoupil předčasně, patrně po následcích srážky s Jesperem Fastem uprostřed kluziště. Ačkoliv byl jeho zdravotní problém upřesněn jen jako zranění v horní části těla, na vině je s velkou pravděpodobností další otřes mozku, přestože při souboji s Fastem jeho hlava zasažena nebyla.

Je to ještě lepší, než jsme doufali, chválí kouč mladých hokejistek jejich stříbrný úspěch z mistrovství světa

Číst článek

Po několika týdnech rehabilitace se kroměřížský rodák podle informací deníku New York Post vrátil ještě v zámoří na brusle k individuálnímu tréninku. Koncem prosince pak Chytil odcestoval do Česka.

„Fil se zotavuje pomalu. Změní prostředí, je to pro něho šance podívat se domů, vyčistit si hlavu a pokračovat v progresu. Jakmile se vrátí, přivítáme ho s otevřenou náručí. Je to zkrátka jiná cesta, jak se pokusit posunout věci zase o kousek dál,“ řekl tehdy kouč Peter Laviolette.

V polovině ledna zveřejnil Chytil na sociálních sítích fotku, na níž je v tréninkové výstroji Rangers mezi Jaromírem Jágrem a Radkem Dudou, bývalým útočníkem a současným dovednostním koučem. V péči ho měl během třítýdenního tréninku i jeho bratr Libor, jenž věří, že došlo k posunu.

Čtvrtý otřes mozku

„Za těch pár týdnů jsme pokročili správným směrem. V kariéře silového a kondičního kouče to byla má dosud největší výzva,“ uvedl na instagramu Libor Chytil. „Využili jsme mnoho možností mimo led. Věřím, že Fil bude brzy zpátky. A silnější, než kdykoliv předtím.“

Podle zámořských médií utrpěl účastník loňského mistrovství světa Chytil čtvrtý otřes mozku během šestileté kariéry v NHL, kterou mu různé zdravotní problémy přerušily už desetkrát.

Chytila si Rangers vybrali v roce 2017 v prvním kole draftu. Bývalý hráč extraligového Zlína dosud v NHL nastoupil k 337 zápasům, v nichž vstřelil 64 gólů a připsal si 80 asistencí. Loni v březnu uzavřel s Rangers čtyřletou smlouvu na 17,75 milionu dolarů. V této sezoně nasbíral za deset startů šest asistencí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme