Boston nevyužil první šance na postup, Pastrňák vyšel opět na prázdno. Colorado je na hraně vyřazení

Hokejisté Bostonu na vlastním ledě podlehli Floridě 3:4 v prodloužení a nevyužili první postupový mečbol. V 67. minutě rozhodl o výhře Panthers Matthew Tkachuk. Padlo také Colorado. Obhájci Stanley Cupu podlehli Seattlu 2:3 a stejným poměrem ztrácí i v sérii.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boston podlehl Floridě 3:4

Pastrňák v play off zůstává na dvou bodech. | Zdroj: USA TODAY Sports

Boston v pátém zápase série mohl stvrdit postup do konferenčního semifinále, v průběhu duelu však ani jednou nevedl. Bruins dokázali srovnat na 1:1, 2:2 i 3:3, v prodloužení ale po chybě brankáře Linuse Ullmarka v rozehrávce rozhodl o výhře Panthers Tkachuk.

V sestavě Bruins se objevili čtyři Češi, ani jeden z nich však nebodoval. David Pastrňák vyšel naprázdno podruhé za sebou a v play off zůstává na dvou bodech.

Nejproduktivnějším českým hokejistou ve vyřazovacích bojích tak zůstává Pavel Zacha, jenž v pěti zápasech nasbíral čtyři asistence. K druhé výhře Panthers v sérii sedmi hity přispěl Radko Gudas.

Colorado v pátém zápase série se Settlem padlo 2:3 a dostalo se na hranu vyřazení. Obhájcům titulu k výhře nestačily ani dva body Nathana MacKinnona. Rozdílovou branku vstřelil v úvodu třetí třetiny Yanni Gourde. Brankář Pavel Francouz i v pátém zápase série zůstal pouze na střídačce.

1. kolo play off NHL

Východní konference

Boston - Florida 3:4 v prodl. (0:1, 1:1, 2:1 - 0:1)

Branky: 23. Marchand, 45. Bergeron, 50. Hall - 9. Duclair, 39. Bennett, 46. Reinhart, 67. Tkachuk. Střely na branku: 47:26. Diváci: 17 850. Hvězdy zápasu: 1. Tkachuk (Florida), 2. Marchand, 3. McAvoy (oba Boston). Stav série 3:2.

Západní konference

Colorado - Seattle 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)

Branky: 28. MacKinnon, 57. Rodrigues - 27. Geekie, 30. Kartye, 42. Gourde. Střely na branku: 28:28. Diváci: 18 143. Hvězdy zápasu: 1. Kartye, 2. Geekie, 3. Gourde (všichni Seattle). Stav série 2:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme